• Načítám...
>

Červnové závody klusáků byly plné napětí

  • 13. června 2022,
  • 0:26,
  • PRAHA 5,
  • Marek Tereba

V Chuchli Arena Praha se běžely tradiční klusácké dostihy. Během dne se představili otřelí šampioni i méně známé koně. Na startovní čáru se postavil i absolutní šampion sezony. Obhájil svůj post i tentokrát? Podívejte se.

Reklama

Netradičně v neděli nabídly klusácké dostihy opět zajímavou podívanou. Vrcholem červnového klusáckého meetingu byla cena hlavního města Prahy. 

"Je to dostih, který se započítává do celoročního seriálu Zlatý okruh a je to určené špičkovým tuzemským klusákům," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Ti museli zdolat dráhu o délce 2 715 metrů. Jeho favoritem byl šestiletý hřebec Union Forces, který svou šanci proměnil v již šestou letošní medaili.

"Union Forces byl kupovaný do České republiky loni v létě a už od začátku, co se vědělo, že sem bude pořízený, byl ostře sledovaný, protože je to vůbec nejrychlejší klusák, jaký sem byl kdy dovezen nebo pořízen. Má úžasné rekordní kilometrové tempo 1:085," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Napínavou podívanou přinesl také dostih naší televize. Medaili si z něj odnesl kůň Jerry, který vyhrál před holandským favorizovaným klusákem o setinu vteřiny. 

"Byl jsem rád, že jsme dobře chytili start, trošku nám tam zavazelo auto v té zatáčce, ale dalo se to a vydržel to až do konce," řekl Ivan Coufal, jezdec.

"Tak gratuluji."

"Děkuji," řekl Ivan Coufal, jezdec.

Pokud jste červnové závody nestihli, další se chystají už brzy. 

"Další dostihový den se tady na pražském klusáckém oválu bude odehrávat 23. července a jeho vrcholem budou letní ceny - Letní cena tříletých a Letní cena čtyřletých," řekla Michaela Zemanová, členka České klusácké asociace.

Velký den pro klusácké dostihy bude i třetího září. To se poběží vrcholný dostih pro čtyřletý ročník Derby hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu