• Načítám...
>

V ZŠ Barrandov se konal sokolský slet

  • 22. června 2022,
  • 14:50,
  • PRAHA 5,
  • Dagmar Kopečková

U příležitosti oslav 150. výročí narození Ludvíka Očenáška se v ZŠ Barrandov konal sokolský slet. Ve sportovním areálu se uskutečnila ukázka společného cvičení všech žáků. A byl to bezpochyby krásný zážitek.

Reklama

Ve sportovním areálu Základní školy Barrandov se uskutečnil sokolský slet. Akce se konala u příležitosti oslav 150. výročí narození Ludvíka Očenáška, významného českého konstruktéra, vynálezce, vlastence a také sokola.

"On byl aktivním sokolem a jako sokol se účastnil podobných sletů. My jsme rádi, že se toho děti zúčastnily, že zažily tu atmosféru společného nacvičování, nebo nejdřív individuálního nacvičování, pak společného secvičování a poté předcvičení před rodiči, vedením školy a hosty," říká David Dušek, radní MČ Praha 5.

"Naše škola disponuje velkým sportovním areálem a snažíme se, aby se děti hýbaly nejen po covidu, ale pořád. Aby tam skutečně bylo naplněno to heslo 'Ve zdravém těle zdravý duch', tak jsme se rozhodli uspořádat sokolský slet. Děti si vyzkoušely, jaké to je cvičit ve velkém prostoru se všemi ostatními a být součástí takového velkého týmu," dodává Veronika Urban Volfová, ředitelka školy.

Žáci se spolu s vedením školy na přehlídku sokolského sletu připravovali velmi zodpovědně. A bylo rozhodně na co koukat. 

"Vzpomněla jsem si na sebe, když jsem ještě coby malá holka cvičila na spartakiádě. Vím, že to byl tenkrát zážitek pro mě jako pro malé dítě, tak jsem si na to vzpomněla. Bylo to moc hezké. Myslím si, že kolektivní týmové cvičení patří do školy. Má to zase nějaký hlubší rozměr," komentuje Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

"Cvičilo se mi dobře. Trénovali jsme nejdřív po třídách, po sedmičkách - já jsem ze sedmičky. Poté jsme se rozhodli jít tady na naše hřiště a cvičili jsme celá škola."

"Bylo krásné vidět, že celá škola na tom pracuje. Trvalo nám celkem dlouho to nacvičit a byl to zážitek."

"Bylo to neskutečné. Nikdy jsem nic takového nezažila, cvičit v tolika lidech je úplně jiné."

"Všichni to podle mě zvládli, celá škola i naše třída, takže je to velký pokrok."

V areálu školy si zájemci mohou prohlédnout i putovní výstavu mapující život Ludvíka Očenáška. Ta bude na místě k vidění do 28. června. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu