• Načítám...
>

Praha 5 jde naproti seniorům

  • 5. srpna 2022,
  • 14:24,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Pátá městská část otevřela nové kontaktní místo pro pečovatelskou službu. To je klientům Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Prahy 5 k dispozici v Plzeňské ulici.

Reklama

Praha 5 otevřela nové detašované pracoviště Centra sociální a ošetřovatelské pomoci. To se nachází ve vile Áda v Plzeňské ulici.

"V tomto volebním období jsme reagovali na požadavky klientů pečovatelské služby. Jsme rozlehlá městská část a zřídili jsme první detašované pracoviště v poliklinice na Barrandově, pro oblast Barrandova, a Košíř. Samozřejmě jsme zjistili, že musíme k těm lidem blíž, musíme dál od toho centra. Našli jsme prostor tady ve vile Áda. Teď otevíráme detašované pracoviště naší pečovatelské služby právě v té vile Áda, v prvním patře s bezbariérovými vstupy," uvedl Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Centrum poskytuje zajištění pečovatelské služby u klientů. Dále je možné zde objednat také například rozvážku obědů pro seniory či další služby.

"Mohou si tady vyřídit prakticky úplně všechno. Ti, kteří potřebují péči, tak samozřejmě si tu péči tady mohou v podstatě nasmlouvat od naší pečovatelské služby. A ti aktivnější, kteří se zajímají i o programy v komunitních centrech, tak samozřejmě i ty informace tady budou mít. Takže vesměs ta seniorská veřejnost bude informována prakticky o všem. A právě je to důležité v té lokalitě, aby nemuseli jezdit na Anděl," upozornila Helena Volechová, ředitelka CSOP Praha 5.

"Toto pracoviště je určeno pro komunikaci a kontakt s klienty z oblasti Košíř, Cibulek a Motola tak, aby nemuseli jezdit a řešit svoje věci na pracovišti pečovatelské služby na Smíchově. Já si myslím, že ti lidé to vítají a je to nutné a je to nezbytné. A jsem velmi rád, že se nám to povedlo," dodal Petr Lachnit, radní MČ Praha 5.

Pracoviště v Plzeňské ulici je otevřeno každý čtvrtek od 9 do 11 a od 13 do 15 hodin. A určeno je pouze pro klienty Centra sociální a ošetřovatelské pomoci Prahy 5.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu