• Načítám...
>

Praha 5 se zabývala situací v MŠ Kroupova

  • 29. srpna 2022,
  • 22:35,
  • PRAHA 5,
  • Jaroslav Šetlík

Vlnu kritiky vyvolaly na sociálních sítích igelitové pytlíky, ve kterých měla mateřská škola v Praze 5 uchovávat těstoviny, aby vydržely déle teplé. Za pochybením stála kuchařka, které už v listopadu 2021 ředitelka školky udělila vytýkací dopis. Celou situací se nyní zabývali radní Prahy 5.

Reklama

Radní Prahy 5 na svém jednání řešili aktuální situaci v Mateřské škole Kroupova. Právě tady podle některých rodičů mělo být jídlo určené pro obědy dětem přepravováno v igelitových pytlích na odpadky.

"V naší mateřské škole došlo k tomu, že byla vydávána strava dětem v mikroténových sáčcích neurčených k výdeji potravin, nebyly certifikovány, byly to HDP sáčky, tedy mikrotén. Sdělil mi to stěžovatel, tím jsem na to přišla, protože při jiných kontrolách to nebylo konstatováno. Tak jsem okamžitě zaujala stanovisko, vydala jsem opatření, proškolila kuchyni a dala vytýkací dopis paní kuchařce," řekla Zuzana Legnerová, ředitelka MŠ Kroupova.

S postupem kuchařky nesouhlasí ani rada městské části. Ta se proto rozhodla zřídit pracovní skupinu, která se bude celým případem hlouběji zabývat.

"Protože jsou na nás vyvíjeny tlaky ve smyslu - odvolejte paní ředitelku a podobně. A protože nechceme jednat ukvapeně, chceme jednat rozvážně, chceme si věci ověřit, tak jsme uložili tajemnici, aby vytvořila pracovní skupinu složenou z odborníků. A uložili jsme, aby tuto skupinu vytvořila do 9. září s tím, že potom tato skupina by posoudila, jak postupovala paní ředitelka, jestli to bylo dostatečné, jak se pracovalo s jednotlivými protokoly. Tím resumé by mělo být, zda teda tato skupina shledává důvod pro odvolání paní ředitelky či ne," řekla Renáta Zajíčková, starostka MČ Praha 5.

Starostka Prahy 5 zároveň sdělila, že nebere na lehkou váhu podněty rodičů z obou stran. Nepochopitelný však podle ní je mediální tlak na mateřskou školu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu