• Načítám...
>

Praha 5 hostí Street Art For Freedom

  • 16. září 2022,
  • 10:37,
  • PRAHA 5,
  • Kristýna Svobodová

Na náměstí 14. října před kostelem svatého Václava byla slavnostně zahájena druhá část umělecké výstavy deseti významných mladých českých a italských street art umělců. Ti svými díly oslavují nejen uměleckou svobodu.

Reklama

Umění ve veřejném prostoru, které mělo oslavovat svobodu. To byla výstava Street Art For Freedom, jejíž druhá část zdobila náměstí 14. října před kostelem svatého Václava.

,,Navazujeme tím na spolupráci, kterou jsme zahájili na jaře s italským městem Pistoia, kde vlastně tyto obrazy, které tady dnes můžeme vidět, byly vystaveny právě v centru města a otevíráme Prahu 5 mladým lidem, protože Praha 5 si zaslouží zdůrazňovat mladou generaci," řekla starostka městské části Praha 5, Renáta Zajíčková.

,,Já myslím, že street art je velmi zajímavý výsek toho umění a samozřejmě nás na tom také baví to, že to není někde v galerii, ale je to tady venku na náměstíčku," doplnil 1. místostarosta městské části Praha 5, Lukáš Herold.

Mezinárodní umělecký projekt Street Art For Freedom už deset let vyhledává nové talenty a dává tak příležitost mladým umělcům. Celkem se představilo deset tvůrců, kteří čtyři dny přímo před kostelem svatého Václava v Praze 5 tvořili svá umělecká díla. Slavnostního představení děl se zúčastnili i jejich autoři. Jedním z umělců, kteří na náměstí umělecky vyjádřili svobodu, byl i kanadský umělec David Strauzz.

,,Já jsem nechtěl, aby to byla jen jedna vrstva. Pro mě znamená svoboda, že jsem umělec, že jsem zdravý, že můžu malovat a myslet na spoustu věcí jako existencionalismus, takže ti tři filozofové, spisovatelé píšou nebo psali, co svoboda znamená pro ně a pro mě je to něco podobného," popsal své dílo streetartový umělec David Strauzz.

Slavnostního zahájení výstavy se vedle vedení radnice Prahy 5 zúčastnil například také ředitel Italského kulturního institutu v Praze Fabrizio Lurláno.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu