• Načítám...
>

MČ Praha 5 předvedla svůj vánoční kabát

  • 27. listopadu 2022,
  • 21:03,
  • PRAHA 5,
  • Monika Rusová

V Praze 5 rozzářily symboly Vánoc první adventní neděli v odpoledních a večerních hodinách. Slavnostního rozsvícení se zúčastnilo několik desítek občanů a nové vedení městské části Praha 5.

Reklama

Městská část Praha 5 se už také oblékla do vánočního kabátu. První adventní neděli se v Praze 5 rozsvítily hned dva nazdobené vánoční stromy. První se rozzářil na Smíchově před kostelem svatého Václava za přítomnosti nového vedení. 

"Dnes jsme se zde sešli u příležitosti rozsvícení vánočního stromu. Zároveň pro obyvatele a pro lidi, kteří se přišli podívat, bylo připraveno drobné občerstvení a zazpíval nám smíšený sbor ze Zbraslavi. Nyní za mými zády můžete slyšet dechové nástroje hradní stráže," řekl Radek Janoušek - místostarosta MČ Praha 5.

V rámci doprovodného programu se přihlížejícím rozdával vánoční punč, horký čaj, svařené víno a linecké cukroví. 

"Všem bych popřál klidné prožití vánočních svátků, aby to skutečně byly svátky pohody a setkání se svými nejbližšími a se svými přáteli," popřál Radek Janoušek - místostarosta MČ Praha 5.

Druhý symbol Vánoc se rozzářil na Tilleho náměstí na Barrandově.

I přes hustou mlhu dorazilo na slavnostní rozsvícení mnoho lidí. Většina z nich splnila úkol z pozvánky, a tak se po celou dobu zvonilo na zvonečky, které si lidé přinesli s sebou. 

"Já bych chtěl popřát lidem nejen z Barrandova, kde se teď nacházíme, ale všem, kteří nás sledují, aby období adventu pro ně bylo určitým obdobím zklidnění, protož žijeme v době, kdy už se třetí rok na nás valí spousta negativních zpráv a všichni potřebujeme trošku oddechnout a vypustit. Zkuste se vrátit k tomu původnímu významu adventu, to je období dobrosrdečnosti, zklidnění, rozjímání. Aby advent nebyl jen obdobím honěním se za vánočními dárky a zaplněním termínů v práci. Abychom mysleli i na ostatní, nejen na rodinné příslušníky a přátele, ale setkali se i se sousedy," popřál Milan Kryl (Piráti) - místostarosta MČ Praha 5.

Oba vánoční stromy budou Prahu 5 zdobit do tradičního termínu, a to do Tří králů 6. ledna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu