• Načítám...
>

Praha 5 ukázala možnou podobu Motolského údolí

  • 23. května 2018,
  • 20:19,
  • PRAHA 5,
  • Natálie Forsterová

Proměna ulic Motolského údolí. To je nová architektonická studie, kterou si nechalo vypracovat vedení radnice Prahy 5. Jak by se tato část Prahy 5 mohla změnit mohou vidět nyní i lidé díky výstavě na náměstí 14. října před kostelem sv. Václava.

Reklama

Území na levém břehu Vltavy v těsné blízkosti památkové rezervace - to je Motolské údolí. Praha 5 si nyní nechala vypracovat studii, která ukazuje, jak by se mohlo proměnit.

"Je to důležitá cesta do Prahy od historických dob, kdy to byla hlavní západová cesta do Prahy od Norimberka. Dnes je to poměrně roztříštěné území, které skrývá docela velký potenciál. Jsou v něm různá rozvojová území, velmi kvalitní přírodní území," řekla Zuzana Hamanová, předsedkyně Výboru územního rozvoje MČ Praha 5. 

V budově radnice se konala veřejná prezentace projektu a jedním z hlavních témat byla i doprava. 

"Ulice Plzeňská a Vrchlického fungují v podstatě jako dopravní stoky. Je to velice nevlídné území, špatně se tam bydlí. Vyplynulo to i z té participace s občany, která probíhala v průběhu zpracování té studie. Jedním z cílů té studie je polidštit, nebo navrátit těm ulicím ten původní smysl a účel," řekla Tomáš Homola, radní MČ Praha 5. 

Architekti pracovali na studii o proměně Motolského údolí 2 roky. Součástí jejich práce bylo i setkávání s veřejností.

"Půl roku jsme se ptali obyvatel, co tam chtějí a jak si to představují. Na základě těch podnětů jsme teprve přistoupili k tomu navrhování. Takže ten proces je vlastně správný, takový, jaký by měl být. A z toho vznikly myšlenky, nápady, které my jsme rozpracovali. Takže my jsme byli takoví mediátoři toho prostoru," řekl Boris Redčenkov, architekt.

Studie je rozdělena do dvou etap. Tu první mohou nyní lidé vidět na náměstí 14. října, kde je vystavena na několika velkoformátových bannerech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu