• Načítám...
>

V centru Smíchova se nachází skrytá Oáza

  • 28. srpna 2018,
  • 18:00,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Najít klidnou oázu v centru Prahy není jednoduché. Jednou z takových je Stanice přírodovědců na Smíchově, která se nachází jen kousek od obchodního centra a metra Anděl. Přesto je na první pohled veřejnosti skryta. Návštěvníkům však nabízí neskutečnou možnost se blíže seznámit s exotickými i domácími zvířaty. Kromě toho se zde pořádají kroužky pro děti, rodiče, ale i seniory.

Reklama

Pražané často hledají místo, kde by mohli uniknout před ruchem velkoměsta a zároveň se zabavili s celou rodinou. Takové možnosti nabízí např. Stanice přírodovědců, která je na první pohled schována v kopci nad nákupním střediskem na Andělu. Návštěvníci zde uvidí alpínskou zahradu, různé druhy zvířat a dětské hřiště.

"Máme tady spoustu zvířat. Máme tady skleníky, tropická terária, kde jsou krokodýli, varani, velcí hadi. Pak máme venkovní expozice, kde máme lamu, poníky, klokany, spoustu druhů ptáků," řekl Jan Hříbal, hlavní chovatel.

Kromě expozic tato minizoo nabízí i pravidelné vzdělávací hodiny pro mladé začínající chovatele a ekology. V rámci těchto kroužků se děti naučí, jak se šetrně chovat k přírodě a co vše obnáší mít domácího mazlíčka. 

"Poznávání přírody zahrnuje veškeré možné aktivity, které dokážeme provozovat v našem areálu, takže děti si osahají práci s mikroskopem, zahradnické činnost vnitřní i venkovní, práci kolem různých druhů zvířat, teraristiku, akvaristiku, chovatelství," řekla Marie Roubíčková, vedoucí zájmových útvarů.

Pro předškoláky od 4 let jsou připraveny během pracovního týdne hodiny zaměřené na výtvarnou činnost, hry a soutěže.

"Každá hodina zahrnuje kontakt se zvířaty. Děti se učí nejen to, jak si na zvíře sáhnout a jak se k němu chovat, zároveň si vyzkouší praktickou stránku věci. Učí se čistit klece, dělají různé pracovní listy a další aktivity," řekla Marie Roubíčková. 

Program myslí i na seniory nad 60 let. Pro ně je určen kroužek s názvem dlouho mladí. Zde si mohou účastníci vyzkoušet zahradnické techniky a zároveň si najít nové kamarády.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu