• Načítám...
>

V Praze 5 začalo veřejné bruslení

  • 2. ledna 2019,
  • 18:38,
  • PRAHA 5,
  • Tomáš Horák

V Praze se otevřelo další kluziště pod širým nebem. Najdete ho na rohu náměstí 14. října a Preslovy ulice v Praze 5. Zavítat sem můžete denně, a to až do půlky března.

Reklama

Ledová plocha, která se nachází za kostelem sv. Václava se rozkládá na 200 metrech čtverečních a vstup na ní je po celou dobu provozu zdarma.

"Máme tady půjčovnu bruslí, kde si mohou jak menší, tak i větší děti půjčit brusle. Je tady občerstvení, toalety, když tu někdo chce být déle, tak aby nemusel odbíhat domů, mohl se tady občerstvit a užít si pěkné odpoledne. Plocha je primárně určena pro bruslení menších dětí, aby se naučily ty první krůčky. Má to rozměry 20x10 metrů, takže to není na žádný velký hokej, i když samozřejmě větší děti si tady mohou trochu zařádit," řekl Karel Bauer, místostarosta MČ Praha 5.

anketa

"Ledová plocha tu byla poprvé vloni v zimě a měla velký úspěch. Musíme říci, že se stávají po celé Praze stále populárnější. V tomto případě jsme nemohli udělat výjimku. Ve skutečnosti jsme měli plány otevřít ještě další na Barrandově, ale z procesních důvodů toho projektu se to jaksi nezrealizovalo. Pro příští rok uvažujeme o nějakém permanentnějším řešení i na Barrandově. Pro tuto plochu, kterou mám za sebou, musím říci, že očekáváme, že bude stejně populární jako vloni, že bude opravdu vnímána jako přínos," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5. 

Přijít si zabruslit na náměstí 14. října můžete mezi 10:00 a 21:00 až do 17. března.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu