• Načítám...
>

Praha 5 se zaměří na školy a veřejné prostranství

  • 2. ledna 2019,
  • 19:51,
  • PRAHA 5,
  • David Wilczek

Vedení Prahy 5 si stanovilo priority na rok 2019. Největší část rozpočtu poputuje do oblasti školství a rozvoje veřejného prostranství. Radnice této městské části se rozhodla přistupovat opačně, než je běžné. Do příjmů nezapočítá příspěvky od pražského Magistrátu a bude zatím kalkulovat s vlastními penězi.

Reklama

Praha 5 plánuje v tomto roce investovat nejvíce peněz do školství. Finance budou primárně určeny na opravu mateřských a základních škol a jejich provoz.

"Je několik rozpracovaných rekonstrukcí, sportovišť kolem základních škol a zateplení mateřských škol. Každý projekt je v různém stavu, ale samozřejmě některé už jsou starší a bude potřeba vyměnit podloží venkovních sportovišť. Pokud jde o zateplení, tam se bude znovu otevírat veřejná soutěž, protože jsme měli příliš mnoho připomínek k těm výběrovým řízením," řekl Daniel Mazur, starosta MČ Praha 5.

Druhou hlavní prioritou bude větší péče o veřejné prostranství. Podle starosty Daniela Mazura je potřeba do jejich podoby a vzhledu více zapojit i místní občany.

"Odbor správy veřejného prostranství se snaží vycházet vstříc požadavkům občanů a ne všude to funguje, například jsou části komunikací a zeleně, které ve skutečnosti nejsou ve správě naší, ale TSK Praha. V důsledku toho nemůžeme tak operativně zasahovat právě v těch místech, kde to má na starost někdo jiný. Ale i to je v jednání s magistrátem a TSK, abychom tohle předávání kompetencí urychlili, aby veřejné prostranství bylo vždy upravené," řekl Daniel Mazur.

Radnice páté MČ do příjmů letos nezapočítá příspěvky od pražského Magistrátu. Zatím bude kalkulovat s vlastními penězi. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu