• Načítám...
>

Koupaliště Petynka denně navštíví tisíce lidí

  • 29. července 2019,
  • 12:51,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Léto je v plném proudu a během tropických dní lidé tráví čas na koupalištích u vody. Koupaliště Petynka v Praze 6 hlásí už teď vyšší návštěvnosti než v loňském roce. Denně areál navštíví tisíce lidí.

Reklama

Během parných letních dnů berou lidé koupaliště útokem. Nejinak je tomu také na koupališti Petynka v Praze 6. Sezónu zatím provozovatelé hodnotí dobře. Už teď jsou na tom s návštěvností lépe než vloni.

"Sezóna je určitě příznivá. Počasí nám přeje, takže návštěvnost je vysoká. Oproti loňskému roku jsme výrazně výše co se návštěvnosti týká. Areál je schopen pojmout asi 1 600 lidí. To považujeme za komfortní pro naše návštěvníky. Co je nad, to už komfortní nebývá," řekl Ondřej Renský, vedoucí sportovně-rekreačního areálu Petynka.

"Jak to tady bývá denně v průměru?"

"Samozřejmě záleží i na počasí. Pokud je takový horký letní den, pokud je všední den, tak se to pohybuje kolem 1 500 až 2 000 za den. Pokud je víkend a jsou tropické dny, může areál navštívit i 5 tisíc lidí za celý den," řekl Ondřej Renský.

Lidé si pochopitelně přicházejí užít 50 metrů dlouhý bazén a více než 100 metrů dlouhý tobogán, který pravidelně sjíždějí hlavně děti. Areál ale nabízí i mnohé další aktivity.

"Máme dětské brouzdaliště pro nejmenší. Mnozí sportovci si tu mohou i zasportovat, zahrát si beach volejbal, potom fotbalpool, což je takový kulečník, akorát se do toho kope nohama. Může si zahrát badminton, pétanque. Pro nejmenší děti máme skákací trampolínu, lanovku, dráhu pro dětské elektrické čtyřkolky a také aquazorbing," řekl Ondřej Renský.

anketa

Velkou výhodu pak mají místní senioři nad 70 let. Ti totiž mohou do areálu koupaliště přijít kdykoliv zdarma.

"Přijdou sem, prokážou se dokladem o tom, že jsou občané centrální Prahy 6, tedy ne Lysolaje a Suchdol. A mohou tady pobývat jak potřebují. Myslím si, že pro seniory nad 70 let je to velice dobrá nabídka. Máme velice dobrou odezvu, chodí sem často ráno si zaplavat, případně přijdou na sluníčko," řekl Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Koupaliště bude mít v sezóně otevřeno až do 30. září. Vstupné je uzpůsobeno pro každou věkovou kategorii. V areálu také akceptují kartu Multisport, která platí na celodenní vstupné zdarma bez dalšího doplatku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu