• Načítám...
>

Šestý smysl obdaroval děti s autistickou poruchou

  • 19. prosince 2019,
  • 21:24,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Na radnici Prahy 6 rozdávali dárky v rámci nadace Šestý smysl. Hodnotné dary si tentokrát odnesly děti s autistickým postižením. Finanční krytí poskytl vánoční bazárek, který nadace pořádá už mnoho let. Dary přišel dětem předat i Milan Cais z kapely Tata Bojs.

Reklama

Na radnici Prahy 6 se rozdávala radost. V rámci aktivit Nadace Šestý smysl se podařilo vybrat dostatek financí, aby mohl fond společně s MČ Praha 6 obdarovat 4 děti, tentokrát s poruchou autistického spektra.

"Vždy předáváme hmotné dary. Nechceme předávat peníze, protože to není prostě úplně transparentní, takže se vždy se domluvíme s tou rodinou, co by konkrétně potřebovali, co by dětem udělalo radost. Ty dárky jim objednáme, tady se předává třeba symbolický šek, protože když si přály palandu, není prakticky možné ji sem zanést. Takže se předá symbolický šek a pak je jim to doručeno do domácnosti," řekla Lucie Trnková, zakladatelka fondu Šestý smysl.

Na nákup potřebných věcí získal Šestý smysl peníze mimo jiné z vánočního bazárku, který uspořádal za podpory MČ. Letos se podařilo nasbírat přes 260 tisíc korun.

"Máme sociální pracovnice v sociálních službách, které mají přehled o tom, jaké diagnózy které děti mají, které by případně mohly potřebovat nějakou pomůcku nebo něco, co by potřebovaly v rámci péče. Je to dobrá tradice. My přispíváme jak tím, že dáváme tipy na ty děti a zprostředkováváme, tak jim i přispíváme na ten bazárek nějakými prostředky na to, aby mohli zaplatit nájem a případně nějaké kulturní vložky," řekl Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Dary přišel rodinám předat i čestný člen nadace - zpěvák kapely Tata Bojs a výtvarník Milan Cais, který nadaci pomáhá už 7 let s kulturním programem.

"Mně to přišlo jako logické vyústěn i toho přání, které jsme měli jako kapela. Takže jsme se s nimi domluvili a nasměrováváme už 7 let tu pomoc," řekl Milan Cais, hudební a výtvarník.

Kromě dárků, jako jsou kola nebo koloběžky, dostaly některé děti také dary, které bezpodmínečně potřebují ke svému životu. A to např. služby asistenta, který dětem pomáhá s prostorovou orientací.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu