• Načítám...
>

Koupaliště Petynka přivítalo malé námořníky

  • 4. června 2022,
  • 18:31,
  • PRAHA 6,
  • Markéta Frydrychová

V Praze 6 se dovádělo v námořnickém stylu. Hlavním cílem bylo především naučit děti bezpečnosti v ulicích. Celý Dětský den se odehrával na místním koupališti Petynka.

Reklama

V šesté městské části se dovádělo v námořnickém stylu. Tematický Dětský den si pro své nejmenší obyvatele připravilo vedení radnice.

,,Máme tady takovou speciální námořnickou stezku, jejíž účastníci postupně plní různé úkoly, jako je například střelba na piráta nebo podlézání různých překážek, hledání ztraceného pokladu a tak podobně. A vlastně za každé splnění tohoto úkolu děti dostanou malou odměnu a zároveň razítko do takového toho speciálního průkazu a když nasbírají příslušný počet razítek, tak se potom mohou těšit i na takovýto krásný průkaz mladého námořníka," říká Jiří Hannich, tiskový mluvčí Prahy 6.

Mimo námořních disciplín na děti čekalo také představení složek IZS, které zde předvedly nejen svůj vozový park, ale také výstroj a výzbroj. Hlavním cílem bylo především naučit děti bezpečnosti v ulicích, ale s prázdnou neodešli ani dospělí.

,,Náš stánek se zaměřoval na jejich rodiče, případný zájem o nástup k pražské policii a děti si u stánků prevence psaly testíky ohledně dopravních značek, měly tam nějaké kvízy, osmisměrky. Všechno se točilo kolem toho, jak se mají chovat na ulici," prozradila vedoucí oddělení náboru PČR, Iva Vránová.

Dětskému dni dominovalo vystoupení Karol a Kvida, kteří dětem nejen zazpívali, ale také je naučili chování na silnici. Celý Dětský den se odehrál na místním koupališti Petynka.

,,Který nabízí vyhřívaný 50 metrový bazén, spoustu atrakcí pro malé děti, dětské brouzdaliště, beach volejbal, různé prolejzačky, aqua zorbing," dodává Petr Šimánek, provozní manažer koupaliště.

Koupaliště mimo jiné nově nabízí pro seniory z Prahy 6 vstupné zdarma nebo zvýhodněné vstupné pro rodiny s dětmi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu