• Načítám...
>

Pro aktovku si děti mohou zajít na radnici Prahy 6

  • 10. srpna 2022,
  • 14:50,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Nový školní rok se neúprosně blíží a pro školní aktovku si děti s rodiči mohou přijít i na některou z pražských radnic. Jednou z nich je i Praha 6, která i letos uspořádala sbírku školních potřeb.

Reklama

Školní rok je za dveřmi a to pro rodiny s dětmi znamená nemalé finanční výdaje. Pro některé nákup školních potřeb může být nad jejich finanční možnosti. A tak se třeba na radnici v Praze 6 rozhodli i letos uspořádat sbírku školních potřeb.

"Sbíráme před školním rokem aktovky od těch, kteří mají přebytečnou aktovku v dobrém stavu pro ty, kteří tu aktovku mohou potřebovat. Myslím si, že to je i ekologické. Nebudeme věci v dobrém stavu vyhazovat," řekl Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Školní potřeby mohou zájemci nosit přímo na radnici v Praze 6. Největší zájem je samozřejmě o školní aktovky, ale také o penály, vaky na přezuvky nebo třeba pevné desky na sešity. Přímo na úřadě pak věci prochází dezinfekcí.

"Kontrolujeme, jestli jsou dezinfikované, máme tady dezinfekci, takže kontrolujeme, ale musím poznamenat, že v drtivé většině jsou to aktovky ve velice dobrém stavu," řekl Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Radnice už pro děti nashromáždila řadu školních pomůcek. Jen aktovek už na úřadě leží kolem 50.

"Začátkem školního roku si rodiče uvědomí, zaprvé, že ještě tu aktovku nemají, zadruhé, že možná ty finance nejsou pro více dětí tak jednoduše sehnatelné. Dítě si tady může vybrat aktovku tak jako v obchodě," řekl Marián Hošek, radní MČ Praha 6.

Aktovky a jiné školní potřeby mohou zájemci nosit do 15. září na úřad Prahy 6 a to vždy v pondělí a ve středu. Pokud aktovku můžete přinést v jiný den, domluvit se můžete s asistentkou radního na čísle 778 116 642.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu