• Načítám...
>

Praha 6 otevřela půdní vestavby ve dvou školách

  • 1. září 2022,
  • 14:18,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

První školní den nebyl v Praze 6 výjimečným dnem pouze pro prvňáky, ale i pro městskou část. Ta totiž otevřela ve dvou svých základních školách půdní vestavbu. V té vzniklo několik jak kmenových, tak i odborných učeben.

Reklama

Prvňáky na základních školách náměstí Svobody 2 a Emy Destinnové přivítali Spejbl a Hurvínek. Pro obě školy byl první školní den ale také okamžikem, kdy byly slavnostně otevřené nové vestavby, které městská část nechala vybudovat, aby navýšila kapacitu obou škol.

"Měli jsme tady dvě obrovské nezateplené půdy a byla by velká škoda je nevyužít, takže jsme se rozhodli, že do těchto tříd vystavíme nové školní prostory a nejsou to jen kmenové třídy. Kapacita se navýší, v každé škole jsou nyní tři nové kmenové třídy, což ve vztahu k těm odborným učebnám nijak nesnižuje tu kvalitu vzdělávání. Naopak, řekla bych," řekla radní MČ Praha 6, Marie Kubíková.

Výstavba začala před rokem. Pro zaměstnance školy i žáky to znamenalo uplynulý školní rok trávit výuku v omezených podmínkách.

"Ten výsledek je vynikající. My jsme získali nové prostory, krásné prostory. Získali jsme odborné učebny, učebnu chemie, učebnu polytechnickou, keramickou dílnu, cvičnou kuchyňku, dvě kmenové učebny a čtyři menší učebny na výuku jazyků, studovnu a knihovnu. A důležité je, že ta škola se stala bezbariérovou, že v podstatě zde můžeme umístit děti, které jsou nějakým způsobem hendikepované," říká ředitel ZŠ Emy Destinnové, Ota Bažant.  

Podobně je na tom základní škola náměstí Svobody 2. I tady díky půdní vestavbě vznikly jak kmenové, tak odborné učebny.

"Jedná se celkově o pět klasických tříd, ve kterých ale samozřejmě budou vyučovány i odborné předměty. Je mezi nimi například přírodovědná laboratoř, dějepisná a zeměpisná učebna. A kromě těchto pěti klasicky velkých tříd tam máme jednu menší jazykovou učebnu. Máme tam specializovanou počítačovou učebnu a také velký hudebně - dramatický sál s knihovnou. Také díky přístavbě jsme mohli konečně navrátit některé kabinety pedagogům a v té nové nástavbě jsou také tři nové kabinety," říká ředitelka ZŠ náměstí Svobody 2, Michaela Rybářová.

Prostranství mezi oběma budovami čeká ještě revitalizace. Předcházet jí ale bude například vybudování kuchyně v Základní škole Emy Destinnové.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu