• Načítám...
>

Sportovní odpoledne ovládlo Břevnov

  • 18. září 2022,
  • 22:17,
  • PRAHA 6,
  • Markéta Frydrychová

Union spojuje. Takové je heslo nově vzniklého fotbalového klubu v Praze 6. Ten vznikl ze dvou zaniklých břevnovských klubů, které v tomto místě dlouhá léta působily. Ku příležitosti druhého výročí uspořádala městská část sportovně-společenské odpoledne.

Reklama

Union spojuje. Takové je heslo nově vzniklého fotbalového klubu v Praze 6. Právě ku příležitosti druhého výročí klubu se v neděli 18. září konala sportovně-společenská akce, která vznikla za podpory městské části Praha 6.

"Už máme třetí akci, tedy druhé výročí vzniku Union Břevnov, což jsou spojené břevnovské kluby, kterým městská část nejdříve na hlavním městě zajistila tento pozemek, pomohla zbourat tady místní ruiny a dokonce v současné době získala pozemek do své správy a bude pracovat na tom, aby tady vyrostlo zázemí pro klub. V současné době v tomto smyslu podepsala i memorandum společně s klubem, kde se obě dvě strany zavázaly, že budou tento pozemek rozvíjet, aby tady vznikl klub, aby tady prosperoval, aby tady mohla trénovat mládež," říká Jakub Stárek, místostarosta Prahy 6.

Union Břevnov vznikl ze dvou zaniklých břevnovských klubů, které v tomto místě dlouhá léta působily a těšily se přízni mnoha generací. Momentálně pod hlavičkou SK Union Břevnov trénuje sedm desítek dětí ve věku 6 - 12 let, téměř třetinu tvoří dívky.

"Tady kolem nás jsou kluby, které jsou poměrně zavedené, mají spousty dětí. Ale to, co nás odlišuje, že my zatím nehrajeme soutěžní zápasy. To znamená, ty naše děti tady hrají v podstatě pro radost a my na ně nemáme nároky, aby se musely uvolňovat na víkendy, aby trénovaly třeba třikrát, čtyřikrát v týdnu. Je to prostě tak, že sem přijdou jednou, dvakrát týdně a pro radost si zahrají fotbal," říká Michal Chylík, předseda SK Union Břevnov.

"Každou takovou aktivitu vítám a podporuji. Jednak trochu z osobních pohnutek a jednak, protože považuji ten sport za mimořádně důležitou věc pro děti. Děti se málo hýbou, víme to všichni. To období covidu ještě umocnilo tu jejich neochotu se hýbat. A dneska, ať vznikne cokoliv, tak je to skvělé," dodává Jiří Růžička, senátor.

Radnice Prahy 6 podporuje také projekt Trenéři do škol, kdy profesionální trenéři navštěvují místní školy a vedou děti k různým sportům.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu