• Načítám...
>

Praha 6 opět ocenila devět svých učitelek za jejich výkony

  • 27. září 2022,
  • 9:44,
  • PRAHA 6,
  • Marek Tereba

Radnice Prahy 6 opět ocenila výkony učitelů ze svých mateřských a základních škol. Letos si ocenění převzalo devět učitelek. Vítěze ve třech kategoriích vybírá porota jmenovaná z řad členů Rady městské části Praha 6 a Výboru pro výchovu a vzdělávání.

Reklama

Devět učitelek ze svých mateřských a základních škol ocenila šestá městská část na každoročně pořádané akci Vynikající učitel. Praha 6 ocenila hlavně jejich pracovní nasazení i tvorbu výukových a mimoškolních aktivit pro děti.

„Letos oceňujeme devět učitelek. Není tomu tak vždy, ale letos se žádný muž do nominací neprobojoval. Těším se, že třeba příští rok tomu bude jinak. Nicméně všem paní učitelkám dáváme najevo, že si jich velmi vážíme. Ta jejich práce není vůbec jednoduchá. Ona role učitele v dnešní době není jen role učitele, je to i velká role společenská, takže my touto formou učitele oceňujeme," řekla Marie Kubíková, radní MČ Praha 6.

Samotné oceněné pedagogy vybírá vedení škol a školek.

„A poté zasedá komise, která je složena z radních, ze zastupitelů a také z členů výboru pro vzdělávání," řekla Marie Kubíková. 

Ocenění si letos převzala i Alice Řeháková. Učitelka českého jazyka a výtvarné výchovy ze Základní školy Antonína Čermáka.

„Já jsem to nejdřív vůbec nepochopila. Myslela jsem, že jsem měla někde hlasovat, že jsem to prošvihla a že jsem nehlasovala. Když jsem se to dozvěděla, tak jsem byla trochu rozpačitá, protože jsem ještě generace, kdy ocenění zasloužená umělkyně se udělovalo takovým těm „starým babkám" za zásluhy. Poté jsem to celé přehodnotila a musím říct, že si toho velmi vážím. Cením si vedení školy, že mě vůbec nominovalo, že o mně vedení školy ví něco navíc, co sem poslali do té soutěže a vlastně se mi i na naší škole moc hezky pracuje," řekla Alice Řeháková, oceněná učitelka.

Právě Alice Řeháková o svém pedagogickém poslání snila již od dětství.

„Já jsem se rozhodla už asi v sedmi letech, kdy jsem si trénovala, co nemá dělat učitelka a zapisovala jsem si do deníčku, co dělají učitelky špatně a co já dělat nebudu," řekla Alice Řeháková, oceněná učitelka.

Předávání cen každoročně podporuje Nadace The Kellner Family Foundation, kterou v roce 2009 založili manželé Kellnerovi.

„My jsme podpořili uspořádání této ceny finanční částkou tak, aby se zlepšila důstojnost této akce, protože vnímám, že vzdělávání je klíčové pro rozvoj demokratické společnosti, tím pádem i prestiž učitelů je potřeba posilovat," řekla Petra Dobešová, členka správní rady Nadace The Kellner Family Foundation.

Akce Vynikající učitel je v Praze 6 pořádána již od roku 2005 a dosud bylo oceněno přes 130 učitelek a téměř 20 učitelů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu