• Načítám...
>

Na Vypichu se opět bruslí

  • 5. prosince 2022,
  • 12:46,
  • PRAHA 6,
  • Věra Dušková

Od začátku prosince si lidé mohou jít zabruslit na Vypich. V areálu Domu dětí a mládeže na ně čeká upravená ledová plocha i půjčovna bruslí.

Reklama

Provoz Kluziště Vypich byl zahájen slavnostním ceremoniálem, kde nechyběla muzika, proslovy ani ukázka krasobruslení.

"Vlastně dnes zahajujeme slavnostní provoz a otevřeno by mělo být až do konce února příštího roku, samozřejmě záleží na klimatických podmínkách," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta Městské části Praha 6.

"Bylo to těžké rozhodování ohledně cen energií?"

"Doopravdy bylo těžké. Bylo to i z toho důvodu, že to rozhodování probíhalo v předvolebním čase, ale nová koalice, která teď byla sestavena, chce v příštím roce významně podporovat sport, proto by nám přišlo velmi divné, kdybychom nepodpořili oblíbenou sportovní aktivitu tady na Vypichu, takže jsme se rozhodli to podpořit. Pomoc tomu byla i ta, že energie jsou zhruba na úrovni minulého roku, protože jsou ceny částečně zafixované a současně máme nově pod kluzištěm polystyren, který odráží tu teplotu, která nejde do země, ale vrací se zpátky, takže my jsme naopak mohli i šetřit," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta Městské části Praha 6.

anketa

"Led je dobrý, minulý rok to tady bylo sice větší, ale dnes to udělali také dobře."

"Je to tady super."

"Vytáhl jsem dceru, trošku si na to vzpomněla a tak trošku se rozjezdila. Myslím si, že to nezapomněla."

Městská část Praha 6 provozem kluziště v areálu Domu dětí a mládeže chce pomoci i svým školákům a předškolákům zpestřit hodiny tělesné výchovy.

"Dopolední hodiny jsou vyhrazeny školám a školkám, které se po předchozí registraci mohou sem dostavit, kde dostanou celou plochu k dispozici a pod dozorem svých profesorů, učitelů zde mohou rozvíjet zase další sportovní aktivity," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ) - místostarostka Městské části Praha 6.

Kluziště Vypich je tedy ve všední dny pro veřejnost přístupné od 12 do 21 hodin, o víkendech pak celý den od 9 opět do 21 hodin. Stejný čas platí po celý týden i pro půjčovnu bruslí. Celodenně se bude bruslit i během svátků, protože to mají školáci prázdniny. Těšit se můžeme i na společenské a kulturní akce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu