• Načítám...
>

Před Skleněným palácem v Praze 6 řádili čerti

  • 6. prosince 2022,
  • 12:57,
  • PRAHA 6,
  • Lucie Sinková

Šestková mikulášská nadílka byla i letos pěkně bohatá. Před Skleněným palácem v Praze 6 - Bubenči se pekly špekáčky, nechyběl andělský fotostánek a čertovské malování na obličej. A samozřejmě také kulturní vystoupení na podiu.

Reklama


Čert, Mikuláš a anděl opět vyrazili do ulic. Po dvou letech jste je mohli potkat před Skleněným palácem tady na Praze 6 přímo na náměstí Svobody.

,,Jedná se skutečně o tradiční akci, kterou tady pořádáme pravidelně, přičemž děti sem můžou přijít a můžou si nechat namalovat na obličej čerta nebo případně i andílka, pokud to odpovídá tomu, jak chovaly celý rok," prozradil Jakub Stárek, starosta MČ Praha 6.

Atmosféra byla opravdu pekelná. Velkým i malým čertiskům svítily v pozdním setmělém odpoledni rohy na několik metrů. A rodiče - ti naopak dostali svatozáře.

,,Já mám dvě děti a jsem přesvědčen, že rodič, který to vydrží a dobře odvede, tak si může vzít svatozář. Zatímco děti samozřejmě fasují růžky," popsal pobaveně  Jakub Stárek, starosta MČ Praha 6.

A všichni přítomní si mohli také opéct špekáčky a nechyběl kulturní program na podiu. Například taneční soubor Caramelka, který předvedl takzvaný clogging, tedy americký efektní country step.

Ovšem největší úspěch zaznamenali buďto samotní čerti a nebo Mikuláš a andělé.

anketa

,,Čerti se mi tady vůbec nelíbí, líbí se mi Mikuláš."

,,Já jsem viděla čerta a zazpívala jsem Mikulášovi: Mikuláši, Mikuláši, kdo to tady děti straší, kdo to řinčí řetězem a kdo s tebou přišel sem."

,,Je to tady dobrý a čerta se vůbec nebojím: Kdo to klepe? Bílý pán. Mikuláš dnes přišel k nám. Anděl a čert přišel s ním, zjistit, jestli nezlobím."

Šestá městská část už teď chystá další akce, které budete moci navštívit v průběhu roku 2023.

,,Do nového roku chystáme spoustu věcí. Například to bude velká podpora v oblasti sportu, kdy se budeme snažit podporovat řadu nových sportovních aktivit a stejně tak i ty tradiční. Celkem přidáme čtrnáct milionů korun," nechal se slyšet  Jakub Stárek, starosta MČ Praha 6.

Více informací nejen o samotných akcích, ale i o celé městské části naleznete na stránkách www.praha6.cz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu