• Načítám...
>

Vánoce v Šabachově parku lákají programem i stánky

  • 12. prosince 2022,
  • 11:25,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Tradiční vánoční program v Šabachově parku připravila Praha 6. Na návštěvníky tu až do 23. prosince čekají každý večer akce. Těšit se mohou na koncerty a hudební i divadelní vystoupení na podiu, které doplní adventní trhy plné vánočních dobrot, dekorací nebo charitativních stánků.

Reklama

Po dvouleté pauze vynucené proticovidovými opatřeními se vrátily tradiční Vánoce do Šabachova parku. Na návštěvníky tu čeká každý den bohatý program, který doplní adventní trhy plné vánočních dobrot, dekorací nebo charitativních stánků.

"Pro nás je to velmi důležité, protože tím se utužuje komunita. Dneska máme zahájení. Zahajujeme klasicky v kostele československé církve husitské koncertem Ústřední hudby Armády České republiky a potom se to přelévá sem do parku Petra Šabacha. Tady je až do 23. prosince program a potom pětadvacátého je takové finále, to je opět v kostele, Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby a tam bývá obvykle opravdu narváno a mezitím tady běží každý den program," řekl Jan Lacina (STAN), místostarosta MČ Praha 6.

"Letos rozjíždíme v Šabachově parku Vánoce. S tím, že to provázela po dvou letech covidu otázka, jaké ty Vánoce budou, protože nám přišla zase energetická krize. My jsme se rozhodli, že v této chvíli, kdy mezi sebou bojuje dobrá a špatná nálada, tak že se jí budeme snažit podpořit. Prahu 6 jsme před týdnem rozsvítili a dnes startujeme Vánoce plné dílniček, plné odpoledních programů, vystoupení a samozřejmě pro dospělé i trochou svařáku," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

Čtrnáctidenní program bude v režii spolku Nerudný fest, který jej letos pro Prahu 6 zajišťuje. Vystoupí například Ivan Hlas Trio nebo skupina Zrní. Slavnostního zahájení se v Šabachově parku zúčastnili i zástupci radnice. A co by popřáli obyvatelům šestky?

"Já bych jim popřál, aby společně jako jedna komunita prožívali tyto Vánoce a hlavně bych jim popřál do nového roku, aby ten rok byl o kousek šťastnější a pohodovější, než byl rok předchozí, který byl plný překvapení a zvratů, které nikdo nečekal," řekl  Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

"Prožili jsme opravdu těžký rok, komplikovaný a zasažený válkou na Ukrajině a energetickou krizí a nechodily samé dobré zprávy. Tak se trošičku zklidnit, užít si to a udělat si ten konec roku hezký, načerpat síly do toho nového, který snad bude lepší, než ten letošní," řekl Jan Lacina (STAN), místostarosta MČ Praha 6.

Vánoční program připravila Praha 6 také na dalších místech. Těmi jsou například Písecká brána nebo kulturní centrum Kaštan a na Vypichu se opět mohou lidé těšit na veřejné kluziště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu