• Načítám...
>

Poznávat Prahu 6 lze pěšky i vsedě

  • 21. února 2023,
  • 17:09,
  • PRAHA 6,
  • Monika Rusová

Projít se, něco se přiučit o historii našeho města a nebo se i seznámit. To je hlavní záměr komentovaných procházek s průvodkyní, které organizuje MČ Praha 6. Letos poprvé se lze procházet ulicemi této městské části i virtuálně pomocí videí a fotek z pohodlného křesla domů seniorů. Starší občané, kteří už nemají síly na dlouhé vycházky a nebo je trápí zdravotní problémy, mohou nově pomocí organizovaných přednášek poznat okolí svého domova.

Reklama

Je to už pět let, co šestá městská část pořádá komentované procházky Prahou 6. Tyto vycházky jsou pro všechny, kteří se rádi prochází a chtějí poznat právě tuto část našeho hlavního města. 

"Postupně na začátku nás bylo 5 až 6 a před covidem, kdy jsme měli největší účast, tak nám přicházelo přibližně 170 lidí. To jsme museli nosit několik repro beden a procházky rozdělovat a tak dále," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

"Pozvánka na přednášky vychází pravidelně na stránkách městské části a kdo přijde, ten jde, takže není třeba se přihlašovat," řekla Hedvika Čenková - průvodkyně.

"Konají se vždycky, jenom je potřeba se dobře připravit, podívat se předem, jaké je počasí. Občas chodíme s deštníky nebo v pláštěnkách, my některé přineseme za městskou část, ale nedokážeme jich přinést 200," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

"Já to vždy směřuji tak, aby to bylo na hodinu a půl až dvě s tím přesunem a výkladem," řekla Hedvika Čenková - průvodkyně.

Městská část Praha 6 myslela i na tu část obyvatel, kteří už nejsou schopni absolvovat vycházky po svých a tak zorganizovala jakési cestovatelské přednášky vsedě.

"To znamená, že senioři si mohou v klidu sednout do své klubové místnosti a právě Hedvika Čenková je provede usedlostmi a památkami tady na Břevnově," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

"Já jsem to koncipovala tak, že každá ta přednáška, podle toho, v jakém v domě seniorů bude, tak o tom teritoriu budu vyprávět," řekla Hedvika Čenková - průvodkyně.

"Tyto přednášky, velmi zajímavé mimochodem, se budou konat v místech, kde máme sociální péči, to znamená v domovech pro seniory, to máme tady dnes u Elišky, ale také v domech s pečovatelskou službou ve Šlejnické a v Liboci a také v naší LDN," řekl Marián Hošek (KDU-ČSL) - místostarosta MČ Praha 6.

Procházky i přednášky jsou pro všechny bezplatné. Jejich termíny nejsou pravidelné a odvíjí se dle zájmu lidí, proto sledujte sociální sítě a webové stránky městské části Praha 6.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu