• Načítám...
>

Projekt obědů zdarma bude pokračovat

  • 28. února 2023,
  • 21:56,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Pomoci rodinám v tíživé ekonomické situaci se v závěru loňského roku rozhodla Praha 6. Nabídla tak dětem a žákům, jejichž rodiče o to požádají, zaplacení školního stravování. Protože jde o úspěšný projekt, radnice ho prodlužuje do konce letošního června.

Reklama

Pomoci rodičům, aby nemuseli děti odhlašovat z kroužků, sportovních aktivit nebo dokonce školního stravování. To byl důvod, proč se radnice Prahy 6 rozhodla pro proplácení obědů a ve školkách i svačin.

"Nyní už máme za sebou jedno prodloužení projektu. V tom prvním termínu, což byl listopad - prosinec, tak se nám přihlásilo asi osm set sedmdesát žáků. Potom jsme pokračovali v lednu, tam máme navýšený zájem o téměř čtyřicet procent na tisíc sto žáků a dnes se bude rozhodovat o tom, jestli prodloužíme projekt ještě od března do června 2023. Já jsem předkladatelem této žádosti o prodloužení, protože si myslím, že ten projekt našel v Praze 6 svojí cílovou skupinu," řekla Mariana Čapková (Praha 6 Sobě) - místostarostka Prahy 6.

"V té první vlně, to znamená listopad - prosinec minulého roku, se přihlásilo sto devadesát čtyři dětí a v té druhé vlně, kde se ještě dohlašovali potom v lednu, jich máme v tuto chvíli dvě stě dvacet dva," řekla Renata Riedlová, ředitelka ZŠ Na Dlouhém lánu.

Oproti jiným programům má tento velkou přednost a tím je jednoduchost jeho podání.

"To znamená, že stačí pouze zaškrtnout ze strany rodiče, že se cítí zasažen ekonomickou krizí a navyšováním nákladů. Tak to odbourává spoustu překážek, které brání čerpání u jiných forem podpory," řekla Mariana Čapková (Praha 6 Sobě) - místostarostka Prahy 6.

Radnice předpokládá, že obědy zdarma budou dostávat všechny děti jako doposud a mohou přibýt i nové, pokud se finanční situace v některých rodinách zhorší. Na období březen až červen je v rozpočtu na toto období připravená částka zhruba čtyři a půl milionu korun. Zároveň rodiče dostávají informaci o dalších možnostech, kde mohou čerpat pomoc - například od hlavního města nebo státu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu