• Načítám...
>

Ořechovku už nebude hyzdit nevzhledná dřevostavba

  • 16. března 2023,
  • 7:27,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Macharovo náměstí s tenisovými kurty v Praze 6 hyzdí už roky dřevěná budova. Teď ji má konečně nahradit moderní prosklená klubovna. Radnici vyjde na 51 milionů korun a místním tenistům by měla sloužit už příští rok.

Reklama

Macharovo náměstí s tenisovými kurty v Praze 6 hyzdí už roky dřevěná budova. Teď ji má konečně nahradit moderní prosklená klubovna. Radnici vyjde na 51 milionů korun a místním tenistům by měla začít sloužit už příští rok.

"Po velmi dlouhé debatě jsme dospěli k tomu, že se nám podařilo s místními se domluvit a ustoupit z nějakých historických ambiciózních plánů na přestavbu celého náměstí s tím, že se tato budova strhne," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

 Stará budova vznikla v roce 1985 jako zázemí pro účastníky poslední spartakiády. Od té doby dřevostavba slouží jako zázemí pro sportovce.

"To je zázemí, které neodpovídá současnému 21. století," řekl Evžen Jaroš - místopředseda TJ Tatran Střešovice.

"Moc se těšíme, že to zmizí, protože nás to provází skoro celý život. Těšíme se na to moc, toto byla ostuda," řekla Marie Valášková - místní občanka.

"Vytvoří se tady nová podsklepená dřevostavba, která bude jednopatrová a bude sloužit čistě jen jako zázemí toho tenisového klubu," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

Nová budova se zelenou střechou bude podle architekta Martina Jirsy částečně ze dřeva a s proskleným výhledem jak na kurty, tak i do sousedící ulice. Uvnitř objektu pak bude moderní zázemí pro sportovce.

"Ta horní stavba je dřevostavba, v horní části by se mělo nacházet zázemí toho klubu a nějaká společenská místnost a takový bufet, kde se bude dát uvařit nějaká káva, čaj a v suterénu, ten objekt bude částečně podsklepen, budou ty šatny, sprchy a takové provozní zázemí," řekl Martin Jirsa - architekt společnosti Pavel Hnilička Architects+Planners.

Plány na obnovu okolí tenisových kurtů léta komplikovaly majetkové vztahy. Pozemky sice vlastní Praha 6, jenže kurty s bývalou ubytovnou ještě dlouho patřily Tělovýchovné jednotě Tatran Střešovice. Ten ale před dvěma lety majetek radnici daroval a modernizace nevzhledné a chátrající dřevostavby teď konečně mohla odstartovat. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu