• Načítám...
>

Starosta Prahy 6 ocenil vojáky v aktivní službě

  • 5. dubna 2023,
  • 15:12,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek ocenil vojáky v aktivní službě, se kterými šestka dlouhodobě spolupracuje na akcích, které se konají na jejím území. Od zástupce radnice obdrželi symbolickou stříbrnou pamětní medaili. Ocenění byli vojáci z protokolu, čestná stráž, hudebník a preventista. Slavnostní nástup posádkového velitelství Praha pak zakončilo exhibiční vystoupení vojáků.

Reklama

U příležitosti 105. výročí narození patrona Posádkového velitelství Praha armádního generála Tomáše Sedláčka a 19. výročí založení útvaru ocenil starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek vojáky v aktivní službě, se kterými šestka spolupracuje na svých akcích.

„Posádkové velitelství a armáda je nedílnou součástí Prahy 6. Je to jedna z významných dominant a součástí Prahy 6 a proto máme úzkou spolupráci. Nejenom při pietních aktech, ale třeba i v oblasti prevence a u některých dalších činností, jako je například školení obyvatel nebo spolupráce s našimi školami,“ vysvětluje starosta městské části Praha 6, Jakub Stárek (ODS).

Městská část Praha 6 proto vybrala celkem osm nejvýznamnějších spolupracovníků, které ocenila stříbrnou mincí. 

„Dostanou to vojáci především z jednotek, kteří vykonávají většinu těch akcí in natura v praxi a pak také část vojáků, kteří se podílí na zabezpečování těch aktivit, to znamená ze štábu, z protokolu a tak podobně,“ uzavírá Tomáš Halačka, zástupce náčelníka štábu Posádkového velitelství Praha.

Po slavnostním nástupu a ocenění nejvýznamnějších vojáků z Posádkového velitelství Praha následovalo závěrečné exhibiční vystoupení, které jenom potvrdilo, že vojáci z pražského útvaru jsou mimořádní profesionálové a že v něm působí muži a ženy, kteří jsou připraveni svědomitě plnit nejrůznější náročné úkoly.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu