• Načítám...
>

Na Petynce v Praze 6 zahajují novou koupací sezonu

  • 21. května 2023,
  • 15:34,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Oblíbené koupaliště Petynka v městské části Praha 6 zahajuje další koupací sezonu. První plavci se mohli do padesátimetrového bazénu přijít osvěžit 20. května. Voda má příjemnou teplotu okolo 25 stupňů. Pro návštěvníky letos provozovatelé areálu připravili hned několik novinek, například rozšířený výběr občerstvení, kde nově nebude chybět ani pizza nebo pannini. Výběr a nákup jídla navíc usnadní nový elektronický odbavovací systém. Další velkou změnou je vstup pro seniory nad 70 let zcela zdarma, a to díky podpoře městské části Praha 6.

Reklama

První plavci se mohli vrhnout do vod koupaliště Petynka, kde 20. května zahájili novou koupací sezonu. Provozovatelé areálu a městská část Praha 6, která ho dlouhodobě podporuje, připravili pro letošek hned několik novinek.

„Máme zakryté dětské hřiště tak, aby tam nešlo přímé slunce na děti a aby to nerozpalovalo hračky. Jsou zde udělané nové schody a některá další vylepšení, například je upraveno volejbalové hřiště. Jinak ten areál je tak, jak ho všichni znají, to znamená krásný, rozsáhlý a plný zeleně. Voda je připravená, takže se budeme na návštěvníky Petynky i letos moc těšit,“ říká radní městské části Praha 6 Jan Lacina (STAN).

Další příjemná novinka se týká seniorů nad sedmdesát let, kteří díky plavenkám a příspěvku od městské části Praha 6 budou mít vstup do areálu zcela zdarma.

„S tím, že u pokladny ukážou občanský průkaz, kde si pracovníci zapíší jejich číslo, abychom to mohli evidovat. Částku jsme navýšili na 300 tisíc ročně, aby si mohli všichni 70+ užít tohoto krásného areálu s tím, že je to od června tohoto roku,“ vysvětluje místostarosta městské části Praha 6 Marián Hošek.

Provozovatelé areálu pak pro návštěvníky připravili i rozšířený výběr občerstvení, kdy si budou moci pochutnat nově i na pizze nebo pannini. Objednávku pak usnadní nový elektronický odbavovací systém, kde je platba kartou samozřejmostí. A přestože na Petynce je to hlavně o skvělém koupání, výběr aktivit je pro návštěvníky mnohem širší. 

„Můžou se u nás sklouznout na sto metrů dlouhém tobogánu, můžou dát děti do dětského koutku, kde si můžou zaskákat na trampolíně, zajezdit na elektrických čtyřkolkách nebo se projet na mini lodičkách. Snažíme se nabízet komplexní služby tak, aby si u nás všichni přišli na své, ať už to jsou sportovci nebo rodiny s dětmi,“ popisuje Petr Šimánek, provozní manažer areálu Petynka. 

Areál je v květnu otevřen od 8 do 19 hodin. Od června to ale bude už od 7 do 21 hodin, což potrvá až do poloviny srpna. Po zbytek prázdnin se otevírací doba o hodinu zkrátí. Konec sezony je naplánovaný na 25. září, do té doby si můžete přijít zaplavat od 8 do 18 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu