• Načítám...
>

Letní indie kino u Keplera v Praze 6 zahájilo sezónu

  • 26. června 2023,
  • 1:01,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

Letní indie kino u Keplera zahájilo sezónu kanadskou milostnou romancí Falcon Lake. Program letního indie kina bude tvořit to nejlepší z nezávislých filmů posledních let. Dramaturgie bude postavená především, ale nejen na kvalitní a originální programové nabídce distribuční společnosti Artcam Films doplněné o další filmové tituly ostatních distributorů.

Reklama

Letní kino u Keplera zahájilo letos již popáté svou sezónu. Prvním promítaným filmem byl romantický kanadský snímek o první lásce Falcon Lake a slavnostního zahájení se účastnil i místostarosta Šestky Petr Prokop.

"Já si myslím, že letní kino je skvělá letní zábava, trošičku je to i dobrodružství a jestli počasí dovolí a zároveň jestli člověk zmokne, jestli mu bude zima, takže to jsou věci, které v létě trochu osvěžují ten kulturní provoz ve chvíli, kdy samozřejmě spousta lidí odjede a Praha se trošku vylidňuje," řekl Petr Prokop (STAN), místostarosta, MČ Praha 6.

"Letos máme nového provozovatele a tím je Artcam, takže určitě na artové snímky, za což jsem ráda, protože tak i to kino bylo stavěné v tom projektu, že to budou komunitní artovější snímky, takže určitě nezávislejší filmy, které si určitě najdou své diváky," řekla Martina Kaňáková, zakladatelka kina.

"Letošní léto na Šestce bude nezávislé. My jsme vybrali vlastně nejlepší, podle nás nejlepší nezávislé filmy z posledních řekněme dvou let. A sestavili jsme z toho takový speciální letní program. Ty filmy jsou vybírané speciálně s důrazem na to, aby měly nějakou vysokou uměleckou kvalitu a zároveň, aby seděly k letnímu kinu svým tématem nebo naladěním, prostě atmosférou," řekl Víc Schmarc, ředitel, Artcam Films.

Promítat se bude v červnu a v červenci v pátek a v sobotu od 21:30. Na místě jsou k dispozici židličky, lehátka a deky. Pro návštěvníky jsou zároveň připravena i dvě mobilní WC. Vstupenky budou v prodeji online i na místě a cena je 100 korun. Co se bude promítat, naleznete na webu letnikinoukeplera.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu