• Načítám...
>

Praha 6 otevřela náhradní koupaliště

  • 26. června 2023,
  • 12:51,
  • PRAHA 6,
  • Monika Rusová

Začátkem loňského roku bylo uzavřeno velmi navštěvované koupaliště Džbán jeho vlastníkem společností Molepo. Ani letos nemá v plánu otevřít a tak městská část Praha 6 hledala pro své občany alternativu koupání. Náhrada vznikla na opačném břehu Džbánu a již nyní je v provozu. Provozovatelem je společnost Baden Baden, která má prostor pronajatý od šesté městské části.

Reklama

Soukromý majitel koupaliště Džbán ani letos neotevře. Praha 6 to nevzdala a připravila alternativu – odpočinkovou plochu na jižním břehu nádrže.

"Džbán funguje v minimalistickém režimu. Městská část Praha 6 pro místní a pro přespolní připravila malou pláž, která je k dispozici. Dále je tu stánek, zázemí, houpací sítě, lehátka a tak dále," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

Na opačném břehu od koupaliště Džbán se již v minulých letech pár lidí koupalo, ale jak se říká, bylo to takové koupání na divoko. Bez možnosti dojít si na toaletu nebo se občerstvit. Nyní je provozovatelem Džbán Parku společnost Baden Baden, která zvítězila ve veřejné soutěži s nejvyšší cenovou nabídkou. 

"Vstup na Džbán Park je zdarma, jsou tu zdarma lehátka, je možné zde provozovat jakékoli letní aktivity a za nic se nevybírá poplatek," řekl Štěpán Barták (Praha 6 sobě) - pověřenec pro veřejný prostor a areál Džbán.

Pro letošní rok se neplánují žádné terénní úpravy, stavby, ani oplocení pozemku.

"Kvalitu vody sleduje a jednou za 14 dní odebírá hygiena. Úroveň kvality vody je ke sledování na jejich stránkách a také zde na stánku," řekl Štěpán Barták (Praha 6 sobě) - pověřenec pro veřejný prostor a areál Džbán.

"Pokud se chcete do našeho Džbán Parku dostat, tak to nehledejte tam, kde to obvykle historicky bylo, tedy na severní straně, ale hledejte to na jižní. Dostanete se buď od Evropské od kolonie Osamocená nebo zaparkujete na tom parkovišti ve Vokovicích," řekl Jakub Stárek (ODS) - starosta MČ Praha 6.

Odpočinková plocha je v provozu za příznivého počasí každý den od 14 do 22 hodin a o víkendech od 12 do 22 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu