• Načítám...
>

V DPS Šlejnická se oslavoval začátek léta

  • 30. června 2023,
  • 12:44,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

V Domě s pečovatelskou službou ve Šlejnické ulici se oslavovalo. Místní obyvatelé tu jako tradičně vítali začátek letních prázdnin společným grilováním špekáčků. Dokonce jim k tomu hrála příjemná hudba a přišli se podívat i radní z Prahy 6.

Reklama

Stejně jako každoročně, tak i letos proběhlo na zahradě Domu s pečovatelskou službou ve Šlejnické ulici v Praze 6 tradiční grilovaní. Místní obyvatelé, vedení zařízení i radní z Prahy 6 tak při dobrém jídle a příjemné hudbě přivítali léto i začátek prázdnin.

"Většinou to bývá moc příjemné, uvolněná atmosféra. Sedí se venku, dneska máme nádherně, takže jsem za to moc ráda," řekla Lucie Trnková, ředitelka, DPS Šlejnická.

"Je to úžasné. Je krásné vidět, když se na vás senioři usmívají a současně je vidět, že ta atmosféra tady doopravdy odpovídá kvalitě té péče, která je tady poskytovaná a kvalitě vedení, které se o to perfektně stará," řekl Jakub Stárek (ODS), starosta, MČ Praha 6.

"No tak já tady mám vždycky dobrý pocit, protože tady se scházíme minimálně jednou ročně, ale i častěji. Ale tady je taková komunita těch seniorů velice živá a aktivní," řekl Marián Hošek (KDU-ČSL), místostarosta, MČ Praha 6.

Městská část Praha 6 se seniorům věnuje opravdu intenzivně a v investičních aktivitách plánují do budoucna opravdu velké věci. Na Drnovské by měla například vzniknout nová léčebna dlouhodobě nemocných a také je v plánu ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy výstavba nového domu pro seniory v trojdomí Šolínova.

"Je velmi dobrá spolupráce od počátku, co já jsem nastoupila a musím říct, že ještě za pana starosty teď se to zlepšuje v tom smyslu, že se pohnuly i nějaké technické věci. Bylo tady slyšet, že by se měl zlepšit vjezd na zahradu a mělo by se zlepšit audio v naší jídelně, nějaké úpravy. Takže já jsem za to moc ráda a opravdu máme z městské části Prahy 6 maximální podporu. Ta spolupráce je skvělá, za mě teda a myslím si, že když se zeptáte našich klientů seniorů, tak budou moc moc spokojeni," řekla Lucie Trnková, ředitelka, DPS Šlejnická.

"Senior potřebuje mít pocit, že zapadá nejenom do tohoto objektu, ale že zapadá do celé té komunity Prahy 6. A to taky je podle mého názoru významné, že sem přijde i starosta a místostarosta a že se podílíme na jejich pocitu, že patří do Prahy 6 a že sounáležitost těch generací je jednoznačná," řekl Marián Hošek (KDU-ČSL), místostarosta, MČ Praha 6.

Senioři ze Šestky budou moci také nově využívat služby senior taxi. Tato pomoc spočívá například v usnadnění cest na úřady, poštu nebo do zdravotnických zařízení, a to za zvýhodněnou cenu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu