• Načítám...
>

Hřiště v Rooseveltově ulici je otevřené veřejnosti

  • 10. července 2023,
  • 17:56,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Praha 6 zpřístupnila o prázdninách hřiště Rooseveltova. To během školního roku slouží zejména pro základní a mateřské školy. Městská část zároveň instalovala zastínění na dalších hřištích na svém území.

Reklama

Vzhledem k nedostatku veřejných hřišť především v oblasti Bubenče a vnitřních Dejvic zpřístupnila Praha 6 o prázdninách hřiště Rooseveltova. V pilotním prázdninovém provozu je hřiště pro veřejnost otevřeno během července a srpna, a to celotýdenně a bezplatně.

"My jsme toto hřiště otevřeli slavnostně na podzim v roce 2021 a od té doby je využíváno našimi základními a mateřskými školami v okolí s tím, že veřejnost má možnost si pronajmout za nějakou finanční úplatu o sobotách pronájem celého hřiště pro vlastní potřebu. S tím, že letošní léto je očekáváno jako extrémně teplé a doufejme, že vydařené, tak jsme se rozhodli otevřít tu možnost využití všem občanům, kteří bydlí tady v přilehlých ulicích a třeba nemají tu šanci vlastní zahrádky nebo možnost jít někam do zeleně," řekla Mariana Čapková, místostarostka Prahy 6.

"Hřiště je po dobu prázdnin otevřeno každý den v průběhu celého týdne. Zároveň zde bude vykonávat zvýšený dohled městská policie, aby se předešlo nějakým negativním jevům ve večerních hodinách. Po skončení toho veřejného provozu projde hřiště důkladnou kontrolou a revizí tak, aby mohlo od září znovu sloužit pro potřeby mateřské školy a dvou základních škol," řekl Petr Palacký, radní MČ Praha 6.

Praha 6 zároveň instalovala zastínění na dalších hřištích. To je nově například v Parku Hadovka.

"Praha 6 v minulých letech instalovala čtyři zastínění na dětská hřiště. Letos jsme instalovali další tři, a to v lokalitách K Červenému vrchu, v Tobrucké ulici a zde v Parku Hadovka. Považujeme to zastínění dětských hřišť za dobrý způsob, jakým trochu zpříjemnit pobyt na hřištích během horkých teplot v létě," dodal Petr Palacký.

Městská část ve spolupráci s Pražskými vodovody a kanalizacemi také nainstalovala několik mlžítek a pítek pro zpříjemnění letních dnů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu