• Načítám...
>

Startuje 6. ročník Nápadu pro Šestku

  • 29. srpna 2023,
  • 23:54,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Letos startuje další ročník participativního rozpočtu Prahy 6. Nápady na zlepšení veřejného prostředí může veřejnost zasílat od 1. září až do konce října tohoto roku. Městská část na projekty uvolnila tentokrát šest milionů korun.

Reklama

Nestůjte tam jako sochy a pojďte něco vymyslet. To je heslo 6. ročníku participativního projektu Prahy 6 s názvem Nápad pro Šestku. Veřejnost tak opět může navrhovat, jak vylepšit a oživit zdejší okolí. Letos navíc vedení radnice přichystalo řadu novinek.

,,Nově třeba upravujeme věkovou hranici, kdy se mohou všichni přihlásit a své nápady dávat už od patnácti let. Chceme ten projekt zmodernizovat, chceme ho rozšířit a chceme, aby zasáhnul co nejvíce občanů Prahy 6, kteří chtějí Prahu 6 ještě vylepšit," řekl starosta Prahy 6, Jakub Stárek (ODS).

Návrhy tak mohou posílat i lidé, kteří v Praze 6 nemají trvalé bydliště.

,,Co se týká občanství, na tom netrváme nijak dramaticky, musí tam být jeden ze dvou spolunavrhovatelů z Prahy 6, ale ten druhý, který to třeba vymyslí, si jenom získá kamaráda, který mu to takzvaně pomůže a podrží z Prahy 6," upřesnil Oldřich Kužílek, pověřenec pro participaci v Praze 6.

Do kultivace okolí Prahy 6 radnice veřejnost zapojuje od roku 2017 a jejích nápadů už zrealizovala desítky. Své nové návrhy teď mohou lidé podávat až do konce letošního října, a to na webových stránkách www.napadprosestku.cz. Tady zájemci vyplní přihlašovací formulář.

,,Vyjádřit, co bych si představoval, proč tamto doposud nevyhovuje, z čeho by se to mohlo udělat, jak by to mohlo vypadat, dát tam obrázek, fotografii, návrh třeba velmi letmého rozpočtu, jenom takového třeba odhadu, co by to mohlo stát a co by to hlavně přineslo ostatním," upřesnil Kužílek.

,,Nikdo se nemusí bát, samozřejmě městská část Praha 6 poskytne odbornou pomoc a stačí prostě, pokud máte nápad a pokud ho chcete realizovat, tak přijít za námi a následně potom samozřejmě zvítězit v soutěži mezi všemi ostatními dobrými nápady, které budou zaslány," doplnil starosta Stárek.

Druhým krokem je pak setkání všech navrhovatelů, kteří své nápady představí a zkonzultují s odborníky městské části. Na vybrané projekty, které zvítězí v soutěži, městská část uvolnila 6 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu