• Načítám...
>

Pražská padesátka slaví čtvrt století

  • 17. září 2023,
  • 13:33,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

Pražská padesátka je tradiční závod horských kol určený pro širokou veřejnost. Nyní se konal již 25. ročník ve znamení Memoriálu Jana Hrubeše jako vzpomínka na věrného fanouška, podporovatele, mnohonásobného účastníka a hlavně kamaráda a dobrého člověka. Termín byl stanoven na sobotu 16. září.

Reklama

V Praze 6 se jako každoročně jela Pražská padesátka a letošní ročník nebyl jen tak ledajaký. Závod totiž slavil 25. výročí a na start, kde se každoročně sejde kolem tisíce účastníků, se již popáté postavil i starosta Prahy 6 Jakub Stárek.

"Pojedu ten závod, jako ho jezdím vždycky, s tím, že atmosféra je tady úžasná a přesně odpovídá pětadvacátému výročí tohoto závodu. Já se těším velice, jet 50 kilometrů skrz tu krásnou krajinu, byť je to hodně kopcovité, je úplně úžasný pocit a proto to jezdím pravidelně. A všichni, kdo jsou z Prahy 6, si to aspoň jednou vyzkoušeli nebo si to určitě ještě vyzkouší," řekl Jakub Stárek (ODS), starosta, MČ Praha 6.

"Já myslím, že je super, že Pražáci mají závod, za kterým nemusím nikam dojíždět, který vede přes krásná místa, pražskou přírodu a že to je i členitý terén, že i když jsme teď v centru Prahy, tak zanedlouho po startu se dostaneme do terénu, kde už člověk nemá pocit, že startoval v Praze," řekla Tereza Vlk Huříková, bývalá mistryně Evropy a bronzová mistryně světa.

Padesátikilometrová trasa závodu začíná a končí v Kampusu Dejvice v Praze 6, projíždí krásným prostředím Divoké Šárky, dále přes Horoměřice až do Zákolan a kolem zříceniny hradu Okoř a pak zpět. 

"Je to vlastně takový největší hobby cyklistický závod na území Prahy primárně určený pro horská kola, ale letos jsme vlastně poprvé přidali kategorii pro gravelová kola, která jsou v současné době velmi populární. Trasa je uzpůsobena tak, aby si ji mohl zajet každý hobby cyklista, i když mu to potrvá déle, ale pro nás je hlavně důležité, aby si to užil každý," řekla Kateřina Malá, ředitelka závodu. 

Součástí akce byl také cyklistický závod pro děti a celodenní doprovodný program pro celou rodinu. Absolutním vítězem závodu byl cyklista s číslem 1 Jan Beneš, který celou trasu zajel za neuvěřitelnou hodinu, dvacet devět minut a jedenáct vteřin. Hned v patách mu byl Vojtěch Stránský, kterému první místo uteklo o pouhých 7 vteřin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu