• Načítám...
>

Další zastávkou mistrů světa v plážovém volejbale byla Praha 6

  • 27. října 2023,
  • 12:49,
  • PRAHA 6,
  • Monika Rusová

Jména našich mistrů světa v plážovém volejbale pro rok 2023 známe všichni. Ondřej Perušič a David Schweiner přivezli z Mexika zlato a za historický úspěch jim kromě českého premiéra a pražského primátora osobně poděkovalo i vedení šesté městské části.

Reklama

Novopečení mistři světa v plážovém volejbale sbírají jednu gratulaci za druhou. Ta další v řadě je z Prahy 6.

"Začátky týmu Perušič Schweiner už od začátku byly spojované s beach clubem Strahov, který nám pomohl jak finančně, tak zázemím," řekl David Schweiner - český plážový volejbalista, mistr světa z roku 2023.

"Přišli 2016, sklopené uši, sklopené oči, ale prostě to tam bylo, od prvního okamžiku jsme si sedli, začali jsme je podporovat jako první subjekt, pak se přidal Český volejbalový svaz a ta kariéra i výsledky šla tak rychle nahoru, jak jsou dneska vysocí," řekl Vít Mařík - šéf českého beach volejbalu.

Kluci obdrželi pamětní medaile nejen za fenomenální výkon, ale i za to, že jsou na Šestce jako doma. Pokud jsou zrovna v Praze, na Strahově trénují každý den.

"My jsme velmi poctěni, že si na nás udělali čas a pak je tady ještě možná druhý důvod. My jsme prosadili takový nový dotační titul, to se jmenuje Sportovní identita Prahy 6 a ten se věnuje těm klubům, které dosahují největších sportovních úspěchů a ve chvíli, kdy ta seniorská kategorie, kdy dospělí udělají ten mimořádný sportovní výsledek, ať už na evropské nebo světové úrovni, nebo i na české úrovni, tak to samozřejmě strašně motivuje mládež, která je pod nimi. Mistry světa jsme tu ještě neměli, takže je to prostě skvělé," řekl Jan Lacina (STAN) - radní MČ Praha 6.

Volejbalisté přilétli z Mexika před pár dny a dovolená je zatím nečeká.

"Člověk by si asi představil oslavu vítězství na mistrovství světa bujaře, ale my máme oslavu takové mediální kolečko," řekl David Schweiner - český plážový volejbalista, mistr světa z roku 2023.

"Plán je takový, že 1.listopadu a nebo 31. října odletíme do Itálie, tam se budeme necelé dva týdny připravovat a potom nás budou čekat dva poslední turnaje letošní sezóny, které proběhnou na konci listopadu v Brazílii a potom následně na začátku prosince v Kataru," řekl Ondřej Perušič - český plážový volejbalista, mistr světa z roku 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu