• Načítám...
>

První adventní neděli se rozzářil vánoční strom na Vítězném náměstí

  • 4. prosince 2023,
  • 13:18,
  • PRAHA 6,
  • Monika Rusová

Městská část Praha 6 se může pyšnit pestrou vánoční výzdobou, která je každý rok trochu jiná. Letos dominuje Vítěznému náměstí svítící stříbrná sova. Proč právě sova a co všechno si radnice Prahy 6 pro občany přichystala vám prozradí naše reportáž, kterou jsme natáčeli první adventní neděli, kdy se rozsvěcel vánoční stromeček.

Reklama

Tradičně nejenom vánočním stromkem je vyzdobeno Vítězné náměstí v pražských Dejvicích. K rozsvícení došlo první adventní neděli.

"Ozdobili jsme stromečků tentokrát celkem devět a samozřejmě nepočítaně na hřištích nebo na pozemcích mateřských a základních škol. Co nás překvapilo a velmi mile, že k tomu krásnému počasí a těm sněhovým závějím, že přišly k těm stromkům dohromady tisíce lidí společně s námi oslavit advent a zahájení Vánoc," řekl Jakub Stárek (ODS), starosta MČ Praha 6.

"Svítí nám tady kde co. Za mnou je ta sova letošních Vánoc, to je taková naše rarita, kterou umísťujeme do středu Vítězného náměstí. Za námi jsou dvě vysoké technické školy - České vysoké učení technické a potom je tam Vysoká škola chemicko-technologická a ta sova je symbolem vzdělanosti, která k Dejvicím a městské části Praha 6 neodmyslitelně patří, ale je to zároveň taková trošku naše hra pro veřejnost. Je to trošku překvapení. Veřejnost o tom ve facebookových skupinách velmi mocně diskutuje a vlastně vytváříme okolo toho ještě takový trošku pohyb, aby bylo každý rok něco, o čem si ti lidé mohou povídat," řekl Jan Lacina (STAN) - radní MČ Praha 6.

anketa

"Co se ti z výzdoby tady v Praze 6 libí úplně nejvíc?"

"Mně se líbí ta sova co je tady z těch světel. Je to fakt hezké."

"Asi tenhle vánoční stromeček, protože má takové různé koule."

"Mně se líbí světýlka a ta sovička támhle."

"Celý Kulaťák je hezký. My bydlíme na Hanspaulce, kdybyste se podívali na náš stromeček, ten je úplně nádherný."

"Připravujeme tradičně Vánoce v Praze 6. Letos to máme trošičku pozměněné, takže začínáme 7. prosince zahajovacím koncertem v husitském kostele tady v Dejvicích a končí Vánoce 25. prosince českou mší vánoční čili Rybovkou zase v kostele husitů, ale jinak ten hlavní program se odehrává jednak u Písecké brány, kde jsou koncerty a další programy a potom v klubu Kaštan v Břevnově. Potom samozřejmě tady po mé pravé ruce nedaleko na Šesťáku budou malé vánoční trhy," řekl Jan Lacina (STAN) - radní MČ Praha 6.

Radnice Prahy 6 připravila i veřejné kluziště na Vypichu před Oborou Hvězda v areálu dopravního hřiště Domu dětí a mládeže. V provozu by mělo být až do konce února.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu