• Načítám...
>

V kině Dlabačov proběhl dobročinný bazar

  • 11. prosince 2023,
  • 10:06,
  • PRAHA 6,
  • Monika Rusová

V kině Dlabačov už podeváté proběhl charitativní bazárek, který se v předvánočním období v Praze 6 koná pravidelně. Letošní výtěžek pomůže dvěma šestiletým klukům, kteří mají problém s řečí.

Reklama

Vánoční bazar na dobrou věc je v Praze 6 už tradice. Komu nadační fond Šestý smysl ve spolupráci s šestou městskou částí pomůže letos? 

"Jsou to dva kluci. Matyášek a Jáchymek a jsou to kluci, kteří mají vážné postižení a je jim potřeba pomáhat, takže ten celý výtěžek potom jde k nim," řekl Marián Hošek (KDU-ČSL), místostarosta, MČ Praha 6.

"Jeden má poruchu autistického spektra, druhý má vlastně kombinované postižení jak mentální, tak pohybové. Oba dva mají velmi podobný problém s dorozumíváním," řekla Lucie Trnková - nadační fond Šestý smysl.

Kdo se chtěl do sbírky zapojit, vzal si u vchodu malou tašku za stovku nebo velkou za pětistovku a mohl si ji naplnit dle svých představ věcmi, které do bazaru věnovali občané Prahy 6.

"Je to směsice opravdu různorodých věcí,  je to přes keramiku, vánoční ozdoby, hodně se prodávají třeba šperky, jsou tady knihy, sportovní potřeby, viděla jsem tady spoustu hraček, plyšáků," řekla Lucie Trnková - nadační fond Šestý smysl.

anketa

"Já jsem si dnes vybrala jedny boty a pejska, takového plyšáka."

"My doma milujeme pinguiny - tučňáky, takže nádherný svetřík s tučňákem pro mého syna, to vám musím ukázat. To se podívejte. Úžasný. A pak takové nějaké vánoční věci samozřejmě, krásný talířek a něco pro sebe na oblečení."

"Já jsem si tady vybrala nějaké drobnosti pro mé dvě děti, které tady dneska nemohly být, ale byli jsme tady už minulý rok, protože tady paní Lucku Trnkou známe z jiných charitativních akcí, protože nám také hodně pomáhali a pomáhají."

"Chodíme každý rok, dva roky jsme vynechali, když byl covid. Nicméně je to úžasná akce, prospěšná akce a vždycky sem chodím s vnoučátky a pro ně je ráj vybírat hračky."

"My tady máme pronajatý od kina Dlabačov i ten bar, takže když si tady něco návštěvníci dají, kávu, víno, cokoliv za tím barem, tak opět výtěžek jde na tu dobrou věc," řekla Lucie Trnková - nadační fond Šestý smysl.

Dvoudenní akci doplňuje kulturní program, který je zdarma. Odpoledne potěší děti a ta část do nočních hodin dospělé.

"Za těch 10 let, co působíme, jsme přerozdělili skoro 2 miliony korun a na to, že to děláme opravdu ve volném čase, my nemáme žádné náklady na ten fond, my to děláme prostě jako zábavu, tak si myslím, že to je fakt pěkná částka," řekla Lucie Trnková - nadační fond Šestý smysl.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu