• Načítám...
>

V ZŠ Bílá se konala vánoční besídka s živým betlémem

  • 22. prosince 2023,
  • 20:56,
  • PRAHA 6,
  • Veronika Kuželková

V Základní a mateřské škole Bílá v Praze 6 proběhl za účasti dětí vánoční hudební program, nechyběl ani živý hudební betlém. Spolu se svými učiteli nacvičily pásmo adventních a vánočních zpěvů a program proběhl pod záštitou radní MČ Praha 6 paní Marie Kubíkové, která stejně jako děti oblékla kostým andělíčka.

Reklama

Děti nejen ze Základní školy Bíla a Marjánka, ale také ze Základní umělecké školy Petřiny, Harmonie i Jana Hanuše secvičily pásmo vánočních písní, které přednesly na besídce v tělocvičně.

"Tak já mám tu čest tady být podruhé a podruhé už jako spolupořadatel. A je to úžasná práce neuvěřitelného množství lidí. A co je na tom hezké, že to propojuje celou Prahu 6, protože je to spolupráce mezi mateřskými školami, základními školami a základními uměleckými školami, které máme na Praze 6. A je to skutečně unikátní záležitost, protože o žádném jiném podobném živém betlému s živým Ježíškem na území hlavního města Prahy nevím," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ) místostarostka MČ Praha 6.

"Máme živého Ježíška, připravili jsme si živý betlém, už je to třetí ročník na Praze 6, první ročník vznikal za složitého období covidu, takže máme radost, že jsme udrželi tuhle hezkou tradici i po třetí. Máme novinku v tom, že jsme se přemístili do prostor, které jsou pro nás lepší, máme větší prostory pro převlékání, bude tady teplo a máme úplně nové kulisy, které tady vyrobily paní učitelky z MŠ Bílá," řekla Marie Kubíková, zakladatelka betlému.

"Mám hroznou radost, že se to tradičně daří zkoordinovat mezi šestkovými školami, letos i v budově šestkové školy, což je novinka, protože doteď jsme vždy byli v nějakých koncertních nebo kostelních prostorech a tentokrát jsme se rozhodli, že to chceme školské se vším všudy, tedy i v budově školy," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ) místostarostka MČ Praha 6.

"Zajímavé je, že jsme propojili tři základní umělecké školy. Jednu základní školu a jednu mateřskou školu, takže je to velké dílo, na kterém se muselo podílet spoustu lidí, abychom to dali dohromady," řekla Marie Kubíková, zakladatelka betlému.

"Já se na to hodně těším a i jsem se doma docela připravovala, i před zrcadlem jsem si to zkoušela zpívat, abych to uměla dobře. Já zpívám už jako docela malá, ale nebyla jsem ve sboru, až nedávno jsem začala chodit ještě s mámou do dospěláckého a občas jsem tam zpívala a teďka jsem nastoupila na naší škole do sboru," řekla Justýnka, žákyně ZŠ z Prahy 6.

Vystoupení provázely krásné adventní zpěvy, lidové zvyky i známé betlémské postavy v podobě malých i velkých muzikantů.

"Chtěla bych všem divákům, kteří nás podporují na obrazovkách TV Praha, moc poděkovat za tu celoroční přízeň. Popřát jim krásné a klidné a v rámci možností odpočinkové svátky a dostatek sil a elánu do nového roku," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ) místostarostka MČ Praha 6.

Na pódiu se objevilo celkem 80 vystupujících a všichni si vánoční besídku náležitě užili.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu