• Načítám...
>

Vedení Prahy 6 diskutovalo s občany městské části

  • 4. dubna 2024,
  • 13:16,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Vedení radnice městské části Praha 6 diskutovalo s místními občany. Na piazzettě před Národní technickou knihovnou se tak uskutečnila živá diskuze mezi veřejností a radními, kteří mají na starost jednotlivé oblasti, jako třeba dopravu, územní rozvoj nebo majetek.

Reklama

Představitelé šesté městské části se sešli s místními občany, aby z očí do očí pohovořili o projektech, nedostatcích, ale i změnách, které radnice plánuje. I přes deštivé počasí se tak na piazzettě před Národní technickou knihovnou shromáždily desítky lidí.

,,Celou radnici, celou radu, všechny vedoucí přivedeme přímo na ulici, aby v místě, kde ti lidé chodí, žijí a vnímají problémy, abychom spolu s nimi stáli a mohli si ukázat, které věci fungují a které nefungují. Tento model je bez bariér a může sem přijít kdokoliv a skutečně to lidé a občané Prahy 6 velmi využívají," řekl starosta městské části Prahy 6, Jakub Stárek (ODS).

,,Já jsem se šel zeptat na to, že v ulici U Prašného mostu má být pěší zóna a denně tam parkuje zhruba 90 aut a my, co bydlíme na Hradčanské a v okolí, máme strach, že prostě tato auta budou potom parkovat někde tam u nás a my už se tam těžko vejdeme," svěřil se jeden z účastníků akce, František Žipek.

"A co pan starosta na to?"

,,Odpověděl mi, že s tím budou něco dělat, aby ta auta, která sem jezdí odjinud než z Prahy, aby se sem nedostala vůbec," doplnil Žipek.

,,Mě zajímá konkrétně dostavba obchodního domu Na Fišerce, protože ta Baba je krásné území, je tam kostelíček a tím, že se tam zastaví ta plocha, hrozí nebezpečí, že vůbec ten kostelíček nebude vidět," popsala obavy, se kterými na akci došla místní obyvatelka, Jana Dlouhá.

,,Určitě nic zastiňovat nebude. V tuto chvíli se jedná o studii, která prověřuje možnosti toho území. Přes to, že se na různých sociálních sítích dezinformuje, že už se někde staví nebo že už městská část dala souhlas s nějakou stavbou, tak to není pravda," objasnil situaci, Stárek.

Občané se na piazzettě mohli zastavit na devíti stanovištích, kde si o jednotlivých tématech, jako je třeba doprava, územní rozvoj nebo kultura, mohli popovídat s těmi nejpovolanějšími, tedy s radními, kteří mají dané oblasti v městské části na starost. 

,,Často se ptají i na oblast školství, na otázky toho, jestli dokážeme s tou výstavbou držet krok a stavět kapacitu. Specificky třeba v tomto místě, kde jsme v Dejvicích, se bavíme třeba o Vítězném náměstí, o Kulaťáku, jak se zastaví," doplnil Stárek.

Časté dotazy občanů pak směřovaly také na oblast majetku, konkrétně k dostavbě čtvrtého kvadrantu Vítězného náměstí. 

,,Zejména budování kulturního centra, které tam plánujeme vestavět do té nové budovy, takže to si myslím, že je nejzajímavější. Plus ještě další téma, které je na Hanspaulce aktuální, je nově zrekonstruovaný Sportovní areál Hanspaulka," dodal Petr Prokop (STAN), místostarosta MČ Praha 6.

Plánované kulturní centrum by se mělo zaměřovat na hudbu a divadlo, ale třeba i kongresy a podobně. Záměr tady počítá se dvěma sály - jeden zhruba pro 1400 stojících a druhý pro asi 150 sedících. Podle místostarosty Prahy 6 Petra Prokopa, když vše půjde dobře, by se začít stavět mohlo zhruba do čtyř let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu