• Načítám...
>

Džbán Park se druhou sezonou otevírá návštěvníkům

  • 6. června 2024,
  • 13:29,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Koupaliště Džbán je sice po neshodách s městskou části Praha 6 a provozovatelem koupaliště minulostí, milovníci koupání ale o možnost osvěžení u vody nepřijdou. Šestka se totiž rozhodla přijít s projektem odpočinkové plochy Džbán Park, která startuje už svou druhou sezonu. Má nového provozovatele, který láká na vodní sporty a spoustu dalšího využití. V areálu se dá platit kartou a nově přibyla i sprcha, protože voda ve Džbánu nebývá vždy nejlepší. Symbolický poplatek 20 korun má navíc zamezit vstupu osobám, které v minulosti dělaly nepořádek a obtěžovaly ostatní rekreanty.

Reklama

S přívalem letních teplot lidé hledají místo, kde se svlažit. Jedním z oblíbených míst bývalo koupaliště Džbán, to je ale bohužel uzavřené.

„Provozovatel koupaliště Džbán dlouhodobě usiloval o změnu územního plánu, tak aby mohl v blízkosti vystavět developerské projekty, to jsme rezolutně zakázali a myslím, že v odplatě vůči městské části byl ten areál uzavřen a dál už do něj nechtěl investovat, tak aby ho udržel ve stavu provozuschopném,“ vysvětluje starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek (OSD).

Milovníci koupání ale nemusí zoufat, místo koupaliště Džbán nechala Šestka zřídit odpočinkovou plochu Džbán Park, která toho návštěvníkům přinese mnohem více.

„Tento nový ročník vlastně sjednocuje, že už tady bude pouze jeden stánek a provozovatelé wakeboardu se stávají provozovateli celého tohoto území. Mezi těmi věcmi a novinkami přibude, že se snažíme, řekl bych, lépe rozšířit a upravit tu parkovou plochu, aby tady bylo více místa pro rekreanty a pro ty, kteří se chtějí vykoupat,“ říká Jakub Stárek ODS), starosta městské části Praha 6.

Protože v minulých letech bylo časté, že se v areálu někteří lidé chovali neukázněně, rozhodla se městská část po dohodě s provozovatelem účtovat za vstup symbolický poplatek ve výši 20 korun s tím, že takto budou mít rekreanti garantovaný větší klid, pořádek a bezpečí.

„Jistá individua v minulé sezoně především rozdělávala nepovolená ohniště, konzumovala tvrdý alkohol ve velkém a případně se v opilosti i obnažovala. To jsme museli nějak vyřešit a symbolických 20 korun vás opravňuje k tomu, že můžete využívat veškerých vymožeností Džbán Parku a samozřejmě přilehlého Wake Parku,“ vysvětluje Štěpán Barták (Praha 6 Sobě), zastupitel a pověřenec pro veřejný prostor.

Pokud by kdokoli bez zaplaceného vstupného dělal potíže, může být vykázán i za pomoci městské policie. Na ty slušné ale čeká zajímavý program a možnost vyzkoušet si řadu vodních sportů.

„Kromě wakeboardingu tady bude půjčovna paddleboardů a kromě vodních sportů tady máme v plánu udělat nějaké alespoň základní plážové aktivity, jako je například síť na badminton, venkovní ping pong a další,“ říká provozovatel areálu Martin Hájek ze společnosti Wake Park.

Ve Džbán Parku se navíc dá platit kartou a nově se budou moci návštěvníci po vykoupání také osprchovat. 

„Protože voda ve Džbánu tradičně není nejlepší, tak je dobré se po smočení mít možnost osprchovat. Další věc je samozřejmě vylepšené zázemí, jak je vidět za mnou, s občerstvením, které nabízí mnohem více než minulý rok, kdy nechybí ani čepované nápoje,“ vyjmenovává zastupitel městské části Praha 6 Štěpán Barták (Praha 6 Sobě).

U provozovatele bude možné si rovněž zapůjčit lehátka a houpací sítě nebo hamaky pro odpočinek a další zábavné i sportovní aktivity pro děti i dospělé. Tyto služby budou k dispozici ve všední dny od 12 do 20 hodin, o víkendu se odpočinková plocha otevře už v 10 hodin. Toalety budou vyhrazeny pouze pro rekreanty a budou udržované a čisté. Koupání je plánováno až do konce sezony, tedy 30. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu