• Načítám...
>

Děti z MŠ Libocká se mohou těšit z nové přístavby

  • 2. září 2024,
  • 16:15,
  • PRAHA 6,
  • Ondřej Švec

Školka je důležitým místem, kde děti tráví svůj volný čas, aby jejich rodiče mohli chodit do práce. Takové prostředí má být bezpečné, přátelské a ideálně také co nejmodernější. A přesně takové teď mají děti z Mateřské školy Libocká v městské části Praha 6. Dosud si hrály v historické vile, tu ale teď čeká rekonstrukce a tak se přesunuly do zbrusu nové přístavby. Je tam klimatizace, velká okna a spousta místa na hraní. Venku zase pro změnu zahrada s úplně novým trávníkem a také stará vrba, která zvládla i přesazení.

Reklama

Děti z Mateřské školy Libocká z městské části Praha 6 se mohou těšit na zbrusu novou přístavbu. Dosud byla jejich druhých domovem historická vila, která ale už přestala vyhovovat a tak se školka spolu s Šestkou pustily do náročného projektu, kdy na konci je moderní budova, kterou si děti jistě zamilují. 

„Určitě ten benefit je, že jsou to větší prostory a je to tady krásně vzdušné, je to světlé, nedali jsme se přemluvit na barevnost stěn, ale nechali jsme to bílé, protože děti samotné jsou barevné a jejich výkresy jsou nádherné a to jsou originály, které tady budou viset všude, aby se rodiče pokochali, jak mají šikovné děti,“ vysvětluje Dana Chroustovská, ředitelka MŠ Libocká.

„Takovým předvzorem pro tuto školku byly takové ty severské školky těch přírodních materiálů, nenápadnějších barev, skla a co je tedy skutečná specialita, tak je to točité schodiště uprostřed školky. To si myslím, že je vlastně takové malé umělecké dílo uprostřed mateřské školky a to se málokdy vidí,“ popisuje místostarostka městské části Praha 6 Mariana Čapková (Praha 6 Sobě).

Přístavbou školky získá městská část Praha 6 nové kapacity a modernější zázemí pro ty nejmenší. 

„Otevřeli jsme a zkolaudovali jsme vlastně novou přístavbu školky, přičemž ta stará se samozřejmě v současné době opravuje. Navíc ještě řeknu, že se všechny děti dostaly do mateřských škol. Všechny, které dosáhly třetího roku věku k 1. září a stejně tak se dostaly všechny děti do základních škol,“ říká starosta městské části Praha 6 Jakub Stárek (ODS).

Otevření nové budovy školky bylo takovou událostí, že si ji nemohl nechat ujít ani Spejbl s Hurvínkem, kteří společně dětem popřáli, ať se jim v novém prostředí líbí.

V rámci přístavby se myslelo i na detaily, například se podařilo přesadit starou vrbu do rohu zahrady, kde se jí náramně daří. Děti si zase mohou hrát na dokonalém trávníku a velké terase. Obě budovy se pak propojí a kompletně nová školka by měla být otevřena za dva roky. Kapacita školky tak naroste hned o dvě třídy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu