• Načítám...
>

Praha 6 si připomněla konec II. světové války

  • 9. května 2018,
  • 22:49,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Politici, vojáci a veteráni slavili Den vítěství. Také v Praze 6 si desítky lidí připomněly konec 2. světové války. Věnce a květiny položili hned na několika pietních místech.

Reklama

V celé zemi lidé oslavili 73. výročí konce 2. světové války v Evropě. Za účasti starosty a dalších osobností si také v Praze 6 připomněli vítězství položením věnců na Vítězném náměstí v Technické ulici i na náměstí Svobody. 

"Rozhodně vycházíme z tradic a národ, který neuznává tradice, nemá je nebo je nezachovává, není národ. Takže je zapotřebí, abychom tyto tradice udržovali, připomínali si tyto dny a vlastně těm mladším v naší společnosti vysvětlovali, co se vlastně stalo, aby oni byli nositeli těchto tradic," řekl Milan Virt, velitel Posádkového velitelství Praha.

"Vzpomínáme na lidi, které valná většina z nás neměla šanci poznat právě proto, že položili život za to, že můžeme žít ve svobodné zemi. A to je zároveň druhá věc, kterou pro mě tento den znamená, totiž právě to, že žijeme v zemi, která je svobodná a demokratická a nebýt tohoto dne, kdo ví, jak by to v Evropě dopadlo," řekl Ondřej Kolář, starosta MČ Praha 6. 

"Je to konec války. Já myslím, že Den vítězství je potřeba slavit, i když je to už 73 let od doby, kdy se to stalo. Já vím co to byla válka, dokáži si to představit. Za války se narodili oba moji rodiče, velmi složitě to prožíval můj dědeček s babičkou. Je to prostě pro mě připomínka, která má stálou hodnotu. A vy si můžete všimnout, že tady na Praze 6 je těch válečných připomínek hodně. Bereme to vážně," řekl Jan Lacina, místostarosta MČ Praha 6. 

Během pietní akce v Praze 6 byly věnce položeny celkem na 3 místech. Uctít památku padlých vojáků, parašutistů a letců přišli kromě zastupitelů MČ třeba také zástupci ruské a americké ambasády.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu