• Načítám...
>

Praha 6 testuje chytré toalety

  • 27. června 2018,
  • 18:32,
  • PRAHA 6,
  • Jaroslav Šetlík

Většina z nás si dnes život bez mobilního telefonu nedokáže představit. Na některých místech Prahy 6 si bez něj už ani nedojdete na záchod. Tamní městská část spustila testovací provoz tzv. chytrých toalet, které mohou obyvatelé využít pouze díky zaslání desetikorunové sms zprávy.

Reklama

Na pěti místech umístila MČ Praha 6 tzv. chytré toalety. Ty můžete použít pouze po zaslání desetikorunové sms zprávy.

"Je to samozřejmě další cesta k tomu, jak zkultivovat ten veřejný prostor a mobilní toalety v tomto provedení jsou jistě zajímavé i z hlediska komfortu, který nabízí, že to nejsou klasické zaplivané záchody, ale jsou to záchody, které mají vlastní čidla," řekl Ondřej Šrámek, tiskový mluvčí MČ Praha 6.

Chytré záchodky přispívají k vyššímu komfortu na dětských hřištích nebo třeba sportovištích. Právě díky vestavěným čidlům je může firma zajišťující údržbu udržovat vždy čisté. 

"Obrovskou výhodou a pomocí jsou ty informace, které ta toaleta online poskytuje. Údržba se dělá na základě informací, které toaleta pošle na úložiště, kde existuje webový prohlížeč, a každý provozovatel má přístup k náhledům na své toalety a může sledovat tu návštěvnost," řekl Luboš Tvrdík, jednatel Toiletdesign. 

Ačkoliv se jedná pouze o testovací provoz, obyvatelé Prahy 6 nápad oceňují.

anketa 

Výhodou chytrých záchodů je fungování na tzv. "ostrovním systému". 

"Tyto toalety nejsou připojeny k žádné síti, jsou postaveny volně v tom prostoru, není potřeba k nim budovat další přípojky, ať už vody nebo elektřiny, což samozřejmě výrazně zlevňuje i celý jejich provoz," řekl Ondřej Šrámek.

Pokud se celý projekt osvědčí, plánuje Praha 6 dalších chytrých WC. A kdo ví? Třeba se jich dočkáme i v jiných částech metropole.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu