• Načítám...
>

Praha 6 rozšířila modré parkovací zóny

  • 11. prosince 2018,
  • 14:50,
  • PRAHA 6,
  • Jan Varga

Praha 6 rozšířila zóny placeného parkování o další území. Modré pruhy se nově objevily v Břevnově, na Ladronce, Hanspaulce nebo Ořechovce. Tato městská část patří rozlohou k největším částem Prahy a parkuje v ní značná část mimopražských řidičů.

Reklama

Modré zóny v Praze 6 se rozšiřují. Placené parkování se dotkne dalších ploch MČ. Změny platí od 10. prosince tohoto roku.

"Největší rozšíření je v oblasti Břevnova. Pak máme poměrně velkou část Ořechovky, část v Podbabě, část na Hanspaulce a je tam ještě kousek Veleslavína," řekl Vladimír Šuvarina, předseda dopravní komise MČ Praha 6.

Původní návrh počítal s modrými zónami i ve volnočasovém areálu Ladronka. Připomínky veřejnosti ale MČ vzala v potaz a nechala na tomto místě zřídit přístupnější a levnější fialové zóny. Placené parkování Praha 6 nerozšiřuje poprvé.

"Toto už je třetí vlna rozšiřování. Ono to souvisí hodně s tím, že původně byly to zóny navrženy velmi minimalisticky na základě zkušeností z toho, kolik jsme měli proparkovanost v Bubenči a v Dejvicích. Takže jsme ochraňovali ty nejvíce zasažené zóny," řekl Vladimír Šuvarina. 

Podle vedení MČ je ale rozšiřování modrých zón jen dílčím řešením. Nutné je zajistit parkování těm, kteří do Prahy pouze dojíždějí a svá vozidla potřebují někde zaparkovat. Dokud se tento problém nevyřeší, modré zóny budou přibývat.

"Zatím jsou modré zóny jen v určitém procentu naší MČ. To současné rozšíření zasahuje přibližně 3,5 tisíce parkovacích míst. My plánujeme, že by se modré zóny rozšířily téměř na celou oblast Prahy 6, protože např. z oblasti Dědiny je na to velký tlak," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6. 

MČ Praha 6 pokrývá největší plochu metropole a podle vedení je pro mimopražské řidiče první na ráně. Řešení by tak byla výstavba parkovišť P+R na okrajích MČ tak, aby to řidiči měli blízko na spoje MHD.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu