• Načítám...
>

Praha 6 na svém území rozšiřuje modré zóny

  • 19. března 2019,
  • 16:49,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Praha 6 chce do budoucna zavést placené stání pro rezidenty po celém území městské části. Nyní chystá vedení radnice modré parkovací zóny rozšířit na další, alespoň ta nejfrekventovanější, místa.

Reklama

Dědina, Hanspaulka a Ořechovka. To jsou další lokality, kde chce vedení radnice Prahy 6 zavést parkovací zóny. A to ještě v tomto roce.

"Je součástí naší strategie rozšířit modré zóny na celé území Prahy 6. Bohužel toto na magistrátu pro letošní rok nebylo možné dohodnout, takže jsme zařadili ty nejdůležitější zóny. Takže ta část Hanspaulky, kam se nám rozlévá doprava, ta mezilehlá část a zejména Sídliště Dědina, které je velmi často zneužíváno k odstavování vozidel," řekl Vladimír Šuvarina, předseda dopravní komise MČ Praha 6.

Právě toto sídliště se totiž nachází nedaleko od letiště. Lidé, kteří tam mají namířeno, pak odstavují svá auta i na několik týdnů právě v ulicích Dědiny. Své vozy tady navíc parkují také Středočeši, kteří odsud dále do Prahy pokračují MHD. To se ale příliš nelíbí místním občanům, kteří kvůli těmto problémům často sami nemají kde zaparkovat.

"Protože nechci využívat to komerční parkoviště, to využívám pro zaměstnance. Mám problém tady zaparkovat i přes to, že si platím modrou zónu na Praze 6. Tady většinou parkují lidé ze Středočeského kraje, tudíž pro lidi, kteří mají zaplacené parkovací oprávnění a jsou rezidenty Prahy 6, je problém tady zaparkovat," řekl Igor Ivanko, místní občan.

Současně se vznikem modrých zón by měly být zavedeny také zóny fialové.

"V rámci modrých zón budou tzv. smíšené zóny, ty fialové. Takže běžní návštěvníci tady za poplatek mohou ty až 6 hodin stát. Mělo by to zamezit tomu celodennímu stání," řekl Jiří Lála, místostarosta MČ Praha 6.

Kvůli nedostatku parkovacích míst v těchto lokalitách plánuje MČ Praha 6 zavést také několik nových P+R parkovišť. Jedno z nich by mohlo vzniknout také poblíž ulice Pilotů.

"V rámci prodloužení tramvajové trati, které je plánováno na rok 2021 a 2021, vznikne na konci kapacitní parkoviště P+R. Pokud se podaří postavit vlak na letiště, případně jinou kolejovou dopravu na letiště, plánuje město další poměrně velké kapacitní parkoviště až do 5 tisíc míst," řekl Vladimír Šuvarina.

Nové parkovací zóny v lokalitách Dědina, Ořechovka a Hanspaulka by měly být zavedeny nejpozději na podzim tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu