• Načítám...
>

V Zoo Praha pokřtili novou knihu ředitele Bobka

  • 28. září 2020,
  • 19:57,
  • PRAHA 7,
  • Ondřej Švec

Mít na starost celou zoologickou zahradu, to je jednak spousta práce, ale také spousta výjimečných a nezapomenutelných zážitků nejen s lidmi, ale především se zvířaty. A právě o nich ve spolupráci s chovateli Zoo Praha připravil svou další knihu ředitel Miroslav Bobek. Stalo se tak v rámci Výroční slavnosti určené pro návštěvníky, kteří se mohli těšit například i na venkovní výstavu s názvem Fotím v Zoo Praha. O čem pojednává kniha Supi v hotelu Continental, jak hodnotí uplynulou sezonu ředitel zahrady Miroslav Bobek a jaké má plány do budoucna? Dozvíte se v naší reportáži!

Reklama

Pokud milujete zvířata, máme pro vás ideální knižní tip. Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek totiž napsal novou knihu s názvem Supi v hotelu Continental a další zápisky ředitele zoo, kterou slavnostně pokřtil.

"Ta knížka vychází z toho, co jsem psal poslední dva roky, protože já každý týden píšu jeden článek o zvířatech a zoologické zahradě. Poslední dva a půl roku je shrnuto tady v té knížce," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

Na 288 stranách se dozvíte řadu informací o životě zvířat nejen z pražské Zoo. Mezi hlavní hrdiny knihy patří například ďábel medvědovitý, který své pojmenování nezískal jen tak pro nic za nic. 

"Ďáblovi se tak pravděpodobně říká kvůli tomu, jaké mají chování. Pro ně je typické chování to, jak řvou, jak spolu komunikují. Ono to vypadá nenávistně, že si za chvíli ukousnou hlavu, ale tak tomu není. Je to jejich typická komunikace," řekl David Vala, chovatel Zoologické zahrady hl. m. Prahy. 

V rámci Výroční slavnosti byla připravena i vernisáž úspěšné venkovní výstavy Fotím v Zoo Praha. Na programu pak nemohlo chybět ani zhodnocení letošní sezóny.

"Ten letošek, to jsou radosti. Například otevření Darwinova kráteru nebo narození těch sloních princezen, ale samozřejmě je to i smutek. Smutek hlavně z toho, že jsme měli zavřenou zoo a že jsme přišli o spoustu návštěvníků," řekl Miroslav Bobek.  

Přestože kvůli pandemii koronaviru je v tuto chvíli složité předjímat jakékoli plány, jedno je jisté. I do budoucna se mohou návštěvníci zahrady těšit na spoustu mláďat a několik zajímavých příchodů zvířat z jiných zoo. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu