• Načítám...
>

Radní Třeštíková zatloukla poslední kolík u šapitó

  • 17. května 2021,
  • 8:59,
  • PRAHA 7,
  • Ondřej Švec

Po nucené několikaměsíční absenci způsobené protikoronavirovými opatřeními začíná kultura opět pomalu ožívat. Výstaviště v pražských Holešovicích bude od 25. května až do konce září hostit akci s názvem Azyl78. Pro návštěvníky je přichystáno unikátní šapitó, ve kterém se představí nejrůznější umělecké soubory, od divadla až po hudbu a tanec. Redakce TV Praha byla u slavnostního zatlučení posledního kolíku šapitó Azyl78 a u odtajnění programu.

Reklama

Symbolickým zatlučením posledního kolíku u šapitó započaly poslední dokončovací práce před spuštěním projektu s názvem Azyl78. Ruku k dílu přiložila i radní hlavního města Prahy Hana Třeštíková, která zároveň akci představila.

"Toto šapitó bude přinášet bohatý kulturní program a to nejen divadelní, ale budou tady i koncerty, různá taneční představení a myslím si, že opravdu za to léto, co šapitó bude stát, si každý může přijít na své," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy. 

Právě bez podpory města a paní radní by ambiciózní akce nemohla vzniknout.

"Za Prahu jsme poskytli prostor, který byl důležitý. Jak vidíte sám, to šapitó je celkem velké, takže bylo potřeba většího prostoru. Myslím si, že Výstaviště je úplně ideální a samozřejmě poskytujeme i nějaké finanční plnění," řekla Hana Třeštíková. 

Obrovský umělecký objekt si organizátoři nechali šít v Itálii. Trvalo to rok a půl. Bílý stan je zároveň velkoformátovým plátnem pro výtvarníka Lukáše Musila.

"Až otevřeme, za ten týden a půl, tak to bude vypadat poměrně jinak. To šapitó je zevnitř černé, takže i ve dne, kdy se zavřou vchody, tak tam bude tma a můžeme tam hrát divadelní představení ve tmě a svítit jako v normálním divadle," řekl Štěpán Kubišta, ředitel divadla Jatka78. 

V Azylu78, který poskytuje střechu nad hlavou domácí kultuře, se představí desítky uměleckých souborů nejrůznějších žánrů. „Velký třesk“ chystá v šapitó například kapela Tata Bojs.

"Budeme mít širokoúhlou projekční plochu, která bude dotvářet videoprojekcemi všechny ty písničky. Teď dáme dohromady i nové kostýmy, které budou pro to představení a budeme hrát naplno písničky, které jsme nedalo vydali na desce," řekl Milan Cais, frontman kapely Tata Bojs.

Šapitó Azyl78 se pro návštěvníky slavnostně otevře v úterý 25. května. Radost a smích pak bude rozdávat až do konce září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu