• Načítám...
>

Divadlo na Maninách uvede muzikál s živou hudbou

  • 8. září 2022,
  • 14:35,
  • PRAHA 7,
  • Marek Tereba

Divadlo Na Maninách v Praze 7 chystá na podzimní sezónu jednu velkou novinku. Muzikál s živým hudebním doprovodem. Příběh Doktora Fausta navíc tvůrci pojali originálním způsobem a tak nebude nouze o zcela jedinečnou podívanou.

Reklama

Po několika měsíčních přípravách se přiblížila premiéra muzikálu Doktor Faust, kterou chystá Divadlo Na Maninách. Diváci tak budou mít možnost shlédnout několikaletý projekt hudebního skladatele Vojtěch Adamčika a textaře a scénáristy Jana Batysty. Příběh vychází z Goetheho tragédie o středověkém německém učenci Doktoru Faustovi, který vyměnil svou duši za slávu, bohatství a mládí.

"Diváci se mohou těšit na strhující příběh člověka, který je na konci svých psychických sil, protože celý život věnoval bádání a ono mu to nakonec v podstatě nevyjde úplně tak, jak by si představoval a zjistí, že celý život ztratil tím, že se věnoval jen jedné věci. Nepoznal lásku, nepoznal ten pravý život a proto využije Mefista, který mu nabídne ty tužby a to všechno. V našem pojetí našeho muzikálu Mefisto tvoří muž a žena. Muž na něj působí těmi mužskými prostředky a žena ženskými. Ta postava má velký vývoj, je poměrně velice složitá i na interprety, aby to správně všechno udělali tak, aby ten celý příběh dával smysl a v podstatě ten Doktor Faust ke konci prozradí, že touží po té Markétce, která tam chodí uklízet a že by ji chtěl. Já v tom mám takovou filozofii, proč by starý muž nemohl toužit po mladé dívce. Ale samozřejmě v tom těle, ve kterém je a vzhledem k věku to nejde. Proto mu Mefisto splní takové přání a to je rozdíl oproti té Goetheho legendě, že u nás Mefisto propůjčí Faustovi nové a mladé tělo. Nikoliv že by ho omladil, ale tu jeho duši přenese čarodějnickým sabatem do toho těla," řekl David Cody, režisér.

Představení bude navíc unikátní v tom, že bude mít živý hudební doprovod.

"V jedné místnosti máme orchestr, tady vidíte monitory na dirigenta, takže celé to pojmeme live, což nebývá u všech produkcí u nás v České republice zvykem," řekl David Cody, režisér.

Divadlo Na Maninách dává v představení prostor hlavně mladým a nadějným hercům.

"Já hraji krásnou roli Markétky. Je to chudé děvče, které se potom zamiluje do mladého Jindřicha. Ta role je nádherná, má spoustu změn a tak dále, takže si s tím mohu vyhrávat, že je nejdříve zamilovaná, pak se jí stane, že přijde o dítě a také si projde šílenými věcmi, takže mě to hrozně baví a myslím si, že celý muzikál bude krásný," řekla Natálie Grossová, herečka.

"Jsem mladá verze Jindřicha Fausta a hraji tu dějovou linku, kdy se více sbližuje s tou Markétkou a myslím si, že to bude moc pěkné," řekl Filip Antonio, herec.

"Budou tam třeba nějaké intimní scény? Můžeme se na něco takového těšit?"

"Je pravda, že tam budou nějaké romantické momenty, takže se máte na co těšit," řekl Filip Antonio, herec.

Slavnostní premiéra je naplánována na 22. září. Dalších několik představení chystá divadlo nejen na září, ale i během října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu