• Načítám...
>

Divadlo Na Maninách zve na muzikál Doktor Faust

  • 4. prosince 2022,
  • 16:24,
  • PRAHA 7,
  • Ondřej Švec

Pověst o Doktoru Faustovi se dočkala mnoha filmových, divadelních a literárních adaptací. Příběh o stárnoucím doktorovi, který v honbě za věčným mládím a bohatstvím zaprodal duši samotnému ďáblu, ale stále nabízí dostatek prostoru pro alternativní přístupy a novátorské pojetí. Komorní scéna Divadla Na Maninách proto připravila rockově laděný muzikál Doktor Faust, ve kterém vedení divadla dalo šanci mladým talentům. TV PRAHA vás tímto zve na nejbližší představení 31.12. od 14:00.

Reklama

Hledal mládí, bohatství a slávu a pro tento cíl neváhal obětovat svou duši samotnému ďáblu. Pověst o Doktoru Faustovi se dočkala mnoha filmových, divadelních i literárních zpracování. Divadlo Na Maninách vsadilo na neotřelý a novátorský přístup, kdy z příběhu o věčném hledači skutečného poznání vytvořili rockově laděný muzikál.

"Přišli jsme s tím, že jsme dali šanci mladým lidem, přišli jsme s tím, že i v takto komorním divadle jsme dokázali vytvořit s živým orchestrem a dali jsme dohromady i technické věci a to zázemí, což se nám podařilo, je to skvělé a jde to," řekla Kateřina Dušková - ředitelka Divadla Na Maninách.

Herecké obsazení nabídne jak naděje české muzikálové scény, tak hvězdy, jakými jsou Markéta Pešková a Natálie Grossová a vedle nich zkušené bardy v čele s ostříleným muzikálovým hercem Tomášem Traplem.

"Já teď musím odpovídat, že se mi s nimi hraje krásně, protože stojí vedle mě. Já jsem si to odtrpěl na zkouškách, kdy jsem chvilku nevěděl, jestli je to správná cesta, dávat tak strašně příležitost jen mladým, ale oni ti mladí jsou dobří a myslím si, že jsou šikovní. Přijďte se podívat, stačí nám a my se snažíme stačit jim," řekl Tomáš Trapl - představitel Doktora Fausta.

Mezi dalšími zkušenými herci se objevila i Dita Hořínková, která v muzikálové verzi Doktora Fausta ztvárnila úlohu Markétčiny matky. 

"Faustovské téma je nesmrtelné, to vždy bude rezonovat mezi lidmi a myslím si, že naše pozvánka by směřovala hlavně k 31.12. na Silvestra, kdy budeme hrát od 2 hodin právě tady v Divadle Na Maninách a možná si můžete vyzkoušet sami, sáhnout do svého vědomí, svědomí, zda byste upsali ďáblovi svou duši, za jakých podmínek, jestli jste třeba něco v životě nepropásli a o tom je právě celý Faust," řekla Dita Hořínková - představitelka Matky v Doktoru Faustovi.

Na představení je rovněž zajímavé, že nabídne hned dvojí podobu postavy Mefistofela, kterého ztvární buď muž nebo žena. Každopádně originálně pojatého Doktora Fausta byste si rozhodně neměli nechat ujít. A to samé platí o Vánočním koncertě 15. 12. od 19 hodin, kde vystoupí Lukáš Randák, Eliška Ochmanová a Andrea Holá za klavírního doprovodu. To vše v Divadle Na Maninách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu