• Načítám...
>

Studenti připravili koncept Holešovického nábřeží

  • 20. listopadu 2017,
  • 16:55,
  • PRAHA 7,
  • Milan Řepka

Studenti Katedry zahradní a krajinné architektury České zemědělské univerzity v Praze se pokusili zpracovat urbanistické řešení levého břehu Vltavy pro oblast Holešovic. Jejich architektonická řešení a návrhy tohoto desítky let neřešeného veřejného prostoru jsou k vidění v galerii Městské části Praha 7.

Reklama

Z architektonického a urbanistického pohledu koncepčně dosud neřešený veřejný prostor levého břehu Vltavy Holešovické nábřeží se pokusili navrhnout studenti České zemědělské univerzity. Jejich urbanistické řešení přitom počítá se systémem provázaných parků a cyklostezek.

"Je to výsledek spolupráce samosprávy a fakulty. Nám jde o to pracovat a rozpracovávat reálná území, aby studenti nemuseli dělat něco, co se potom skutečně zavře do šuplíku. V tomto případě je to skutečně povede k tomu, že další rozvojové fáze mohou být vedeny těmi nákresy, které tady máme. Většinu těch pozemků vlastní hl. m. Praha, případně developeři, se kterými jsme v kontaktu," řekl Ondřej Mirovský, místostarosta MČ Praha 7.  

"Cením si toho, že studenti opravdu velmi poctivě přemýšleli a zvažovali několik variant. To nábřeží je poměrně složité, celá řada míst je zatápěná v době povodní, takže je to poměrně obtížné, co se týče umisťování různých prvků, ať už laviček nebo hracích prvků pro děti. Myslím si, že studenti velmi dobře pracovali se stromy, postavili se k tomu velice odpovědně a i velmi poctivě vybírali, které stromy tu povodeň vydrží," řekla Lenka Burgerová, radní MČ Praha 7. 

Na konceptu Holešovického nábřeží pracovalo celkem 13 studentů České zemědělské univerzity. Každá z těchto skupin pak představila vlastní řešení. 

"Jednotlivé části toho v budoucnu liniového parku byly rozděleny mezi jednotlivé studenty, ale ta jednotlivá řešení na sebe navazují z hlediska průchodnosti, čili z hlediska pěšího provozu, z hlediska navržených cyklotras a z hlediska pojetí tématického liniového parku," řekl Matouš Jebavý, vedoucí projektového týmu FAPPZ ČZU Praha. 

Výstava urbanistických řešení levého břehu Vltavy Holešovického nábřeží bude k vidění na úřadu MČ Praha 7 až do konce letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu