• Načítám...
>

Jan Čižinský znovu slavil v Praze 7 úspěch

  • 10. října 2018,
  • 10:06,
  • PRAHA 7,
  • Natálie Forsterová

Ve volbách do zastupitelstva městské části Praha 7 slavil velký úspěch dosavadní starosta Jan Čižinský. Jeho občanská iniciativa Praha Sobě získala většinu hlasů. Uskupení tak bude mít na radnici 18 zastupitelů a bude moci vládnout samo.

Reklama

Jan Čižinský i jeho kolegové z občanské iniciativy Praha 7 sobě mají důvod k oslavám. Se ziskem 55% hlasů totiž suverénně zvítězili ve volbách do zastupitelstva MČ Praha 7. 

"Velice rádi bychom poděkovali voličům, protože nás až dojali, že ocenili tu naší čtyřletou práci, kdy jsme převzali zanedbanou MČ a skutečně jsme 4 roky pracovali na tom, abychom ji dostali do přijatelného stavu," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7. 

Jan Čižinský letos, kromě obhajoby postu starosty v Praze 7, kandidoval také jako lídr hnutí Praha sobě na magistrát. Tam uspěl se ziskem 16% hlasů. Předvolební kampaň pro něj prý byla náročná. I tak ale Jan Čižinský říká, že to stálo zato. Nyní chce v MČ Praha 7, spolu se svým týmem, pokračovat v rozdělané práci. 

"Tou prioritou je propojit naši MČ, protože je rozdělena územím nikoho, tím velkým kolejištěm, tím velkým rozvojovým územím. Chceme udržet tempo v Praze 7, protože pořád přibývají děti, ve školách a školkách a také pořád pokračovat ve zlepšování veřejného prostoru," řekl Jan Čižinský. 

Sdružení nezávislých kandidátů Praha 7 sobě bude mít na radnici 18 křesel v 29 členném zastupitelstvu, tedy většinu. I přes to, že by mohlo vládnout samo, teď ale vyjednává o koaliční vládě. 

"Jsme radši, když nějakého partnera přibereme, aby to nevypadalo arogantně a abychom také měli jiný pohled na věc," řekl Jan Čižinský. 

Sdružení Praha 7 sobě v čele s Janem Čižinským podobný úspěch ve volbách slavilo i před 4 lety. Tehdy získalo téměř 44% hlasů v Praze 7 a obsadilo tak 15 křesel v zastupitelstvu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu