• Načítám...
>

Sparťanský stadion se promění

  • 6. března 2019,
  • 12:06,
  • PRAHA 7,
  • Natálie Forsterová

Praha v minulém volebním období splatila předčasně téměř miliardu korun ze svých dluhů. I tak ale město musí ve splácení ještě pokračovat. A nejen z těchto důvodů se stávající vedení metropole znovu zadlužovat nehodlá.

Reklama

Nejnavštěvovanější fotbalový stadion nejen v metropoli, ale i v celém Česku, česká rekonstrukce. Konkrétně se má proměnit jedna z tribun i část zázemí stadionu.

"V roce 2015 byla rekonstruovaná hlavní tribuna, na které momentálně stojíme. Přirozenou další částí té rekonstrukce by měly být stavební úpravy tribuny, která je za námi, tedy tribuny jižní," řekl Ondřej Kasík, tiskový mluvčí AC Sparta Praha. 

Ta by mohla vypadat takto. Studie počítá s tím, že by sektor domácích vlajkonošů nahradily moderní kanceláře. Fanoušci tento návrh ale v internetových diskuzích kritizují a nelíbí se jim také to, že by se po přestavbě zmenšil kotel. Podle mluvčího Sparty Ondřeje Kasíka jde ale o zbytečné obavy.

"Ta kapacita by se reálně o něco snížila právě na té tribuně. Na druhou stranu, v souvislosti s touto rekonstrukcí bychom chtěli ponížit úroveň hrací plochy zhruba o jeden metr, tedy by kolem celého stadionu přibyla ještě jedna řada, takže tam by se kapacita o něco naopak zvýšila. Zároveň ale zvažujeme to, že by sektor pro naše vlajkonoše byl jednolitý po celé té tribuně, což by byla velká změna oproti dnešku, kdy se jedná jen o roh toho stadionu," řekl Ondřej Kasík.

Zatímco někteří fanoušci se k plánované rekonstrukci tribuny staví spíše skepticky, úřad MČ Praha 7 s ní problém nemá.

"Ty úpravy jsou možné. Za nás se k tomu vyjádřila Komise rozvoje a MČ tak, že tato úprava je pro nás přijatelná právě proto, že dodržuje uliční čáru a také proto, že dodržuje výškovou strukturu, která je tam dána budovou tzv. Molochova. To je ta dlouhá bytová stavba, která na Letné už stojí," řekla Lenka Burgerová, radní MČ Praha 7.

"My, kdykoliv uvažujeme o rekonstrukci, a to se týká celého stadionu, tak nikdy nesmíme jít výš, než je hrana toho domu na ulici Milady Horákové," řekl Ondřej Kasík.

Podle mluvčího Sparty zatím není nový vzhled jižní tribuny definitivní. Klub o něm bude dále diskutovat a hodlá vyslyšet i některé názory fanoušků. Na kolik opravy stadionu vyjdou zatím není jasné. Podle mluvčího Sparty práce nezačnou dříve, než v roce 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu