• Načítám...
>

Ďáblickým hájem se prohnali běžci

  • 15. dubna 2019,
  • 17:58,
  • PRAHA 8,
  • Tomáš Horák

V Ďáblickém háji se letos už po 48. konal tradiční jarní běh. Zúčastnit se ho mohl každý, kdo si chtěl poměřit své síly s ostatními, od nejmladších až po veterány. A tomu odpovídaly i délky jednotlivých tratí.

Reklama

Od 30 metrů až po 4 kilometry. To je rozpětí tratí tradičního Jarního běhu Ďáblickým hájem, který je rozdělen do několika věkových kategorií.

"Běhají nám tady děti od 2 let i starší pánové a dámy třeba přes 80 let, i když to je celkem výjimka. Pro školní děti je to 600, 700, 1000 a 1500 metrů. Potom jsou dorostenci a junioři, ti mají 2000 metrů a ti úplně malí, kteří běhají po těch juniorech, aby se trochu ráno vyspali, mají 30 metrů. Ti větší mají 100 metrů a 200 metrů," řekla Elena Truhlářová, ředitelka závodu.

"Běh je ten nejpřirozenější pohyb a především pro děti je tato věc velmi chvályhodná, dostat je ven do lesa právě na začátku jara, aby se proběhly a nadýchaly se čerstvého vzduchu. Snažíme se udržet tuto tradici, protože už tento běh pořádáme ve spolupráci s Tělovýchovnou jednotou Kobylisy po osmačtyřicáté," řekl Michal Švarc, radní MČ Praha 8.

anketa

První 3 nejlepší běžci v každé kategorii obdrželi medaili a diplom. Ale s prázdnou nakonec neodešel nikdo. Drobnost v podobě lízátka dostal každý účastník.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu